Vara 2012: Top locuri de vacanţă periculoase din România

De Diana Zagrean, pe

Dacă o vacanţă liniştită, cu mese regulate şi somn de după-amiază nu te incântă, poţi oricând să alegi o destinaţie plină de aventuri. Iată câteva locuri de vacanţă periculoase din România.
Rafting pe Valea Cernei
O tură de rafting în apropierea Băilor Herculane îţi poate ridica nivelul de adrenalină şi te răcoreşte în zilele toride. În plus, zona oferă mai multe atracţii turistice, pe lângă cunoscuta staţiune balneo-climaterică cu ape termale şi izvoare minerale.
Pentru familii, există şi variante mai potolite, de caiac şi canoe pe lacul de acumulare de la Herculane sau Cheile Ţăsnei. În plus, în zonă se poate practica şi tirul cu arcul sau vizite la cascada Vânturătoarea.
Vara 2012: Top locuri de vacanţă periculoase din România
Preţurile unei astfel de experienţe variază între 200 – 400 lei, fără cazare şi mese, dar pensiunile din zonă sutn multe şi variate ca şi oferte.

Cu tiroliana la Braşov
Prins în sfori la 20 de metri deasupra pădurii este o variantă de petrecere a unui weekend aventuros. Traseele disponibile în parcul de aventuri de 2,5 ha din inima Braşovului sunt în număr de zece, cu grade diferite de dificultate, în funcţie de vârstă şi condiţie fizică. Cel mai greu este traseul negru, care se află la o înălţime de 20 de metri de sol.
Vara 2012: Top locuri de vacanţă periculoase din România
Dacă traseul nu a fost pe placul celor mici, puteţi oricând să îi duceţi la Grădina Zoologică, situată chiar lângă parcul de aventuri. Pentru cazare şi mese găsiţi, din nou, oferte variate, având în vedere că vorbim de oraşul Braşov. Tot în zonă este situat şi ştrandul, aviz amatorilor.
Preţurile pentru 3 ore de aventură în parcul de la Braşov pornesc de la 20 de lei, pentru copiii veniţi cu familia sau şcoala şi până la 39 de lei pentru adulţii peste 18 ani, veniţi individual (grup mai mic de zece persoane).

Bungee jumping de pe Barajul Vidraru
Nu putem vorbi de sporturi extreme fără să menţionăm şi bungee jumping-ul. În cazul de faţă, cel mai popular (şi cel mai înalt) loc pentru această activitate este Barajul Vidraru, de 166 metri, de pe râul Argeş. Pe lângă peisajul spectaculos şi senzaţiile de nedescris simţite în momentului saltului, când ai impresia că te vei lovi de peretele de beton, zona oferă şi alte atracţii.
Vara 2012: Top locuri de vacanţă periculoase din România
Dacă un salt în gol nu durează foarte mult şi mia ai ceva timp în mini-vacanţă, poţi încerca cursele de agrement cu vaporaşul, vizitarea statuii lui Prometeu sau Cetatea Poienari, cu cele peste 1000 de trepte şi mituri despre vampiri.
Preţul unei sărituri cu coarda la Vidraru este de 100 euro, iar cei care au încercat deja aşa ceva spun că merită. Cazarea în zonă variază între 60 şi 200 de lei pe noapte în cameră dublă, cu sau fără mic dejun inclus.
Paraşutism la Clinceni
Dacă bungee jumping nu vă satisface nevoia de adrenalină, puteţi face următorul pas: saltul cu paraşuta. La aerobaza de la Clinceni, lângă Bucureşti găsiţi o astfel de experienţă. Pentru începători, salturile se fac în tandem cu instructorii, de la înălţimea de 3.000 metri.
Vara 2012: Top locuri de vacanţă periculoase din România
Căderea liberă, cu 200 km/h durează circa un minut şi toată experienţa costă între 650 lei salt simplu tandem şi 950 lei pentru cei care doresc şi filmare şi fotografii din timpul saltului. Pentru servicii personalizate, cursuri şi salturi solo, avansaţi şcolile de paraşutism au mai multe variante de abonamente şi oferte speciale.

Scufundări printre epave la Marea Neagră
Dacă nici Capitala, nici muntele nu vă tentează, puteţi oricând încerca aventuri la scufundat în Marea Neagră. De la diguri şi meduze, până la epave scufundate, Marea Neagră oferă multe variante pentru scufundătorii pricepuţi sau chiar şi amatori.
Vara 2012: Top locuri de vacanţă periculoase din România
În apele teritoriale româneşti au fost descoperite 22 de nave, dintre care două vechi de peste 2.000 de ani. Mai mult, în adâncuri au fost găsite şi scheletele a două avioane prăbuşite în al Doilea Război Mondial, dar şi trei submarine. Toate cele 27 de epave scufundate în largul litoralului românesc au fost descoperite de scafandri amatori, potrivit unui articol din Libertatea.
Preţul unei astfel de experienţe depinde de tipul scufundării şi de experienţa doritorilor, dar în principiu, variază între 35-40 euro. Atenţie, pentru scufundările la epave aveţi nevoie fie de circa 50 de scufundări la activ, fie de absolvirea unor cursuri pentru avansaţi. Dacă nu sunteţi cei mai mari împătimiţi ai scuba-diving-ului, puteţi opta pentru scufundările pentru începători, la preţuri între 100 şi 200 lei.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter