Un bărbat căutat de Salvamont timp de trei zile pe munte se afla de fapt acasă, cu telefonul închis

De Unica.ro, pe

Salvamontiștii din Bușteni și Sinaia au căutat timp de trei zile un turist care anunțase că s-a rătăcit pe munte, pe traseul Piciorul Pietrei Arse, însă luni s-a aflat că bărbatul era la el acasă, cu telefonul închis.

Este vorba despre un bărbat de 36 de ani din București, care a fost căutat timp de trei zile de salvamontiști, după ce a anunțat că s-a rătăcit sâmbătă seara pe un traseu de dificultate medie, dintre Piatra Arsă și Poiana Stânii. Salvamontiștii nu au mai reușit să ia legătura cu el până luni, după cum arată Libertatea.

Serviciul Național Salvamont anunța luni că 18 salvamontiști din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Sinaia și Bușteni, 6 pompieri și 3 jandarmi participau la căutări. Mai apoi aceștia au aflat că bărbatul „se află bine mersi la domiciliu”.

„După 3 zile de căutari, zi şi noapte, de la apelul de urgenţă lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale şi financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să îşi pornească telefonul şi astfel să aflăm că el se află bine mersi la domiciliu”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Serviciului Național Salvamont. „Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situaţii depăşesc capacitatea noastră de înţelegere”.

Citește și: A început teroarea talibanilor în Afganistan: un german împușcat în drum spre aeroport, și ruda unui jurnalist ucisă

Citește și: Legea concediului medical pentru pacienții cu arsuri grave se schimbă după cazul medicului erou Cătălin Denciu

Citește și: Jumătate dintre românii din Afganistan nu vor să plece, conform autorităților: „Stăm cu avionul gol în Pakistan”

Citește și: Strategia Suediei de gestionare a pandemiei a eșuat: „Au subestimat mortalitatea extraordinar”

Până în acel moment, bărbatul fusese căutat de 18 salvamontiști de la Salvamont Prahova, Sinaia, Bușteni, trei jandarmi și șase pompieri. Mai mult, echipele de salvare făcuseră apel la oamenii care au informații despre bărbat să anunțe ce știu.

Șeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat pentru News.ro următoarele: „Am sunat permanent pe numărul lui, dădea semn de telefon închis. În cele din urmă, i-am trimis un mesaj pe WhatsApp şi astăzi (luni – n.r.) am văzut că a citit mesajul. L-am întrebat de ce nu ne-a anunţat şi pe noi şi ne-a spus că nu s-a gândit”.

În comentariile de pe Facebook strânse la postarea Salvamont, oamenii se arată revoltați, cei mai mulți sugerând că ar trebui să existe o amendă pentru persoanele care profită de resursele echipelor de salvare fără să aibă nevoie de ele.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter