Turismul reînvie: tot mai multe rezervări de vacanțe în noul an

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 iulie 2022, 16:01

Campania mondială de vaccinare anti-COVID-19 a dus la o creștere a rezervărilor de vacanță în noul an, spre bucuria întregii industrii de turism.

„Serul le-a redat oamenilor speranța că vor putea călători din nou peste Ocean,” arată The Guardian, citat de Libertatea. Deși oficialii din mai multe state oferă declarații pesimiste cu privire la reluarea călătoriilor, oamenii – mai ales cei care s-au vaccinat – au curaj să își planifice deja vacanțele din 2021.

Două agenții de turism din Marea Britanie, Abta și Saga, au anunțat că de când a început imunizarea la COVID-19, numărul de rezervări crește de la o zi la alta. Compania Saga, specializată în vacanțe pentru persoane care au peste 50 de ani, a înregistrat o creștere a traficului pe site cu 16% în primele două săptămâni ale lui 2021, prin comparație cu primele două săptămâni din decembrie 2020.

  • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Marea Britanie, iar daca tot esti in zona, uite si cateva locuri de vizitat in Scotia!
  • „Mulți dintre oaspeții noștri speră că vor putea călători din nou în curând, vaccinul oferindu-le optimismul de care au nevoie pentru a începe să planifice în avans”, a declarat Chris Simmonds, directorul executiv al Saga Holidays.

    Citește și: Odată cu redeschiderea școlilor, vor fi folosite teste antigen rapide în unitățile de învățământ

    Totodată, agenția de turism Tui au declarat, totodată, că persoanele în vârstă fac și mai multe rezervări decât de obicei. „Vedem un interes mai mare pentru sărbători a persoanelor din grupa de vârstă de peste 50 de ani, acestea au început să facă rezervări și datorită știrilor pozitive legate de vaccin”, a explicat  un purtător de cuvânt. „De la sfârșitul anului trecut, rezervările de la acest grup au reprezentat 50% din toate rezervările noastre pe internet, deoarece clienții doresc o vacanță la soare în vară, în special în Grecia, Turcia sau Baleare”.

    Chiar și compania aeriană easyJet a spus că rezervările de vacanță pentru vară au fost cu 250% mai mari față de anul trecut. „Am văzut că rezervările de sărbători easyJet de la clienții noștri de peste 50 de ani au crescut în ultimele câteva săptămâni în comparație cu pre-Crăciun, ceea ce sugerează o creștere suplimentară a încrederii din lansarea vaccinului”, a spus Johan Lundgren, director executiv la easyJet.

    Odată cu campania de vaccinare, turismul ajunge încet-încet să prindă din nou aripi, după un an în care industria a suferit pierderi mari.

    Foto: 123rf.com

    Vezi şi Nazaret – cele mai frumoase locuri de vizitat!

    Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

    Google News Urmărește-ne pe Google News

    Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
    Abonează-te la newsletter