Cum poți folosi piatra ponce

De Consuela Stratulat, pe
Piatra ponce te poate ajuta să scapi de bătături, dar nu este singurul lucru la care este bună. Vezi cele mai neobișnuite utilizări ale acestui obiect.

Înlătură scamele de pe pulover

Puloverul tău preferat poate avea o viață mai lungă cu ajutorul pietrei ponce. Un pulover scămoșat va arăta ca nou după ce îl vei „peria” cu această piatră. Asigură-te că faci mișcări blânde, pentru a nu-l strica.

Înlătură calcarul de pe toaletă

Uneori nu este de ajuns să speli toaleta cu o perie. Piatra ponce poate înlătura mult mai bine calcarul și depunerile de pe vasul de toaletă. Ține, însă, cont că trebuie să ai o piatră pe care să o folosești doar pentru astfel de activități.

Curăță cuptorul

Piatra ponce nu este bună doar în baie, ci și în bucătărie. Folosește-o pentru a curăța cuptorul de depunerile de grăsime sau alte substanțe rezultate în urma preparării termice.

Curăță părul animalului de companie

Dacă ai un câine sau o pisică, atunci știi cât de greu este să înlături părul de pe covoare sau canapele. Înainte să folosești aspiratorul, poți folosi o piatră ponce pentru a aduna părul nedorit.

Te scapă de părul nedorit de pe corp

Dacă vrei să scapi de părul nedorit de pe picioare sau mâini fără să folosești rama de ras, atunci ai nevoie de o piatră ponce. Înmoaie-o în apă caldă pentru cinci minute, timp în care trebuie să îți cureți pielea și să o acoperi cu săpun. Masează, apoi, zona pe care vrei să o epilezi cu piatra ponce, cu mișcări delicate și nu mai mult de 1-2 minute. Clătește-te bine, iar după ce te ștergi, hidratează-te. Încearcă această metodă timp de 20 de zile și vei vedea că părul nedorit va dispărea.

Parfumează camera

Lumânările parfumate sunt riscante pentru sănătate, așa că, dacă vrei ca locuința ta să miroasă frumos, folosește piatra ponce. Pur și simplu adaugă câteva picături de ulei parfumat pe piatră și las-o în cameră. Va răspândi în toată încăperea un miros plăcut.

Curăță unghiile

Dacă vrei să ai unghii frumoase și sănătoase, nu trebuie să mergi mereu la cosmetică. Poți obține o manichiură perfectă și acasă, cu ajutorul pietrei ponce. Tot ce trebuie să faci este să masezi unghiile cu această piatră, pentru că vei scăpa de pielea moartă.

Șterge ridurile

Pielea obosită își va recăpăta luminozitatea cu ajutorul unei pietre ponce. Masează-ți fața cu această piatră, dar cu mișcări delicate, pentru a nu-ți irita pielea. Vei îndepărta celulele moarte și vei da pielii tale un aspect tineresc.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter