Un nou incident dramatic la Predeal: turiști fugăriți de urs pe pârtia Cocoșul

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 iulie 2021, 16:13
Mai mulți turiști au fost fugăriți de un urs pe pârtia Cocoșul din Predeal. Imaginile au fost surprinse de un instructor de schi, care a reușit să țină animalul departe de ceilalți schiori.

Instructorul de schi a făcut o filmare pe care a postat-o pe Facebook. În ea, se poate vedea cum ursul iese din pădure și începe să se plimbe pe pârtie. Pe fundal, se aude vocea instructorului, care avertizează schiorii din spatele lui să rămână pe loc.

Ursul a avut un comportament blând, fără semne de agresivitate. După ce acesta nu s-a retras înapoi în pădure, instructorul care a filmat întregul eveniment a început să schieze, iar ursul să îl fugărească.

El a reușit să îndepărteze animalul de ceilalți oameni aflați pe pârtie, schiind și vorbind cu calm cu animalul de pe urmele sale. „Hai, hai să facem un concurs, haide după mine”, a zis el.

Acest incident nu este primul din Predeal. În luna ianuarie, un schior a fost fugărit pe pârtia Clăbucet. Momentul terifiant a fost filmat de mai mulți turiști din telescaun. Bărbatul a reușit să scape în cele din urmă, când ursul a fost distras de un rucsac aruncat pe pârtie, și a fost luat de pe pârtie de paramedici și jandarmi.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter