Un pastor s-a deghizat în cerșetor pentru a le da o lecție de viață enoriașilor săi

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 12 iunie 2017, 14:46
Jeremiah Stepeek este pastor de ani buni, dar într-o zi s-a decis să se deghizeze în cerșetor și să meargă dimineața la biserică, unde era așteptat de 10.000 de credincioși și  urma să fie prezentat drept noul pastor al adunării.

Jeremiah s-a plimbat timp de 30 de minute în jurul bisericii înainte de începerea slujbei și a încercat să vorbească cu câțiva dintre credincioși, dar a fost ignorat. Unora chiar le-a cerut câțiva bănuți pentru mâncare, dar nimeni nu i-a dat niciun ban. Apoi a intrat în biserică și a vrut să se așeze în primul rând, dar diaconii de serviciu i-au spus să se mute în spate.

După ce s-a dus în partea din spate a bisericii, Jeremiah a încercat din nou să intre în vorbă cu emorioașii, dar ei întorceau capul după ce îl priveau cu dezgust din cap până în picioare.

Înainte să înceapă slujba, unul dintre responsabili  a declarat că este fericit să facă un anunț important : „Acum dorim să prezentăm Bisericii noastre pastorul Jeremiah Steepek! ”. Credincioșii au început să aplaude privind în jur curioși și fericiți să îl cunoască pe noul pastor.

Când cerșetorul care a fost așezat în spate s-a ridicat și a început să înainteze pe culoarul ce ducea spre altar, toate aplauzele au încetat. Toți se uitau cu uimire spre el.

După ce a ajuns în față lor, a stat un moment în tăcere apoi a luat microfonul și a spus: „Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii. Căci am fost flămând, şi mi-aţi dat de mâncat; mi -a fost sete şi mi-aţi dat de băut; am fost străin și m-ați primit; am fost gol și m-ați îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la mine.Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: <>>. Drept răspuns, Împăratul le va zice: <>”.

După ce a terminat de citit textul religios, Jeremiah Stepeek a privit membrii bisericii și a povestit ce s-a întâmplat în dimineață aceea chiar sub privirea lor nepăsătoare. Mulți au început să plângă și numeroase capete se plecau jenate. Atunci pastorul spus: „Astazi văd doar o adunătură de oameni, dar nu văd Biserica lui Dumnezeu. Lumea este plină de oameni, dar nu are destui discipoli, urmași ai lui Iisus”. 

Citește și – Un fost călugăr a reușit să ridice singur o catedrală. Vezi cum arată capodopera

Citește și – Un preot a rămas șocat de ce i-a spus nepoțelul unei enoriașe

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News