Un preot a descris drama COVID-19 după ce a avut biserica plină de sicrie

De Unica.ro, pe
Anul trecut, părintele Mario Carminati al Bisericii Sf. Iosif din orașul italian Seriate a găzduit 270 de sicrie, cu scopul de a oferi un loc temporar de odihnă victimelor COVID-19.

Părintele Mario Carminati, în vârstă de 65 de ani, își amintește acum de perioada prin care a trecut anul trecut, povestind cum „orașul a devenit un loc de moarte, tristețe și doliu”, potrivit Reuters. Împreună cu Marcello Crotti, în vârstă de 46 de ani, Carminati a deschis biserica pentru a fi siguri că sicriele victimelor cu COVID-19 nu ajung într-un depozit și sunt păstrate într-un loc demn până la înmormântare sau incinerare.

În biserică au fost la un moment dat și 40 de sicrie la un loc. Acestea erau binecuvântate cu apă sfințită de către Carminati și Crotii, înainte să fie încărcate în camioane ale armatei, convoaiele militare luându-le de la biserică, iar localnicii privind cu lacrimi în ochi de la geamuri. „Pentru mine a fost un coșmar, dar nu am avut ocazia să mă gândesc mult la asta, pentru că atunci când te afli în mijlocul unei situații de urgență, trebuie să te grăbești și să acționezi după instinctul tău”, a povestit el.

La acea vreme, înmormântările erau adeseori interzise, astfel încât sicriele victimelor ajungeau în depozite. „Pandemia a fost devastatoare pentru comunitate, deoarece orașul a devenit un loc de liniște, numai zgomotul sirenelor de pe ambulanță se mai auzea”, a povestit Carminati, după cum arată Libertatea. „A devenit un loc de moarte, tristețe, doliu”

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter