Preot-medic, despre scufundarea copilului la botez: „Să ne ferească Dumnezeu să fim în locul părinţilor!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 15:48

Tot mai multe reacții din partea opiniei publice au apărut în ultimele zile în urma cazului copilului care s-a înecat la propriul botez și a decedat.

Bogdan Chiorean este preot, medic și coordonatrul Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din Cluj Napoca. Potrivit acestuia, tehnica scufundării la botez se învață la Facultatea de Teologie și este similară tehnicii de resuscitare care se învață la Medicină, doar că, spune acesta, “manechinul este una, iar omul viu alta”.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu, despre bebelușul decedat după botez: „E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap!”

Bogdan Chioran spune că pentru practicarea ritaulului de botez este nevoie de foarte multă atenție și compară tehnica cu metoda de resuscitare care se învață de cei care studiază Medicina.

Citeşte şi: Oana Mareș, despre preotul care i-a botezat copilul: „Nu o să uit toată viața. Soțul mă ținea să nu apuc un obiect contondent!”

„Să ne ferească Dumnezeu să fim în locul părinţilor, în locul preotului, în locul copilului, toţi cei implicaţi au foarte mult de suferit pe tema asta. Probabil că trebuie foarte multă atenţie, altceva nu pot să spun pe tema asta. Există o astfel de tehnică, dar aş compara-o cu manevrele de resuscitare pe care le învăţăm la Medicină pe manechin. Manechinul e una, păpuşa (n. r. – cu care se exersează scufundarea pentru botez la Teologie) e una, iar când omul este viu, lucrurile sunt total diferite. Plus că vedeţi, pot să existe probleme de sănătate asociate. O chestie care pentru cineva e banală, cum ar fi mâncatul căpşunelor, pentru altcineva poate însemna şoc anafilactic şi deces”, a explicat Chioran, potrivit adevărul.ro.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter