Situri arheologice impresionante în Tunisia: Bulla Regia

De Unica.ro, pe

În nord-vestul Tunisiei, în apropiere de modernul oraș Jendouba, se găsește situl arheologic Bulla Regia, care se întinde pe aproximativ 400-500 de metri, fiind un vechi oraș roman cu câteva vile subterane fascinante, dar și alte monumente impresionante.
Începuturile orașului roman
În anul 46 Î.Hr., Tunisia a fost anexată Imperiului Roman, sub conducerea lui Iulius Cezar, iar Bulla Regia, anterior un sat berber, a înflorit sub romani, care au construit aici numeroase monumente și clădiri publice, cum ar fi amfiteatrul.
Cele  mai înalte clădiri din Bulla Regia sunt Băile Memmian, numite după Julia Memmia, soția lui Septimus Severus, primul împărat african al Imperiului Roman. Nu la fel de mari, dar bine realizate și conservate sunt casele subterane și teatrul unde poți vedea cu ochii minții spectacolele care se dădeau în urmă cu aproximativ 2000 de ani.
Atracțiile deosebite ale sitului Bulla Regia
Printre rămășițele pe care le poți admira în cadrul acestui sit arheologic, se remarcă celebrele vile cu două etaje, dintre care unul dintre ele este situat în subteran, care avea rolul de protecție a locuitorilor săi.
Vei putea observa că aceste case erau construite în așa fel încât să intrare aer și luminiă, chiar și la șase metri în subteran. În plus, multe dintre ele încă mai conțin, bine conservate, mozaicurile romane originale, multe dintre ele găsindu-se și în cadrul Muzeului Bardo din Tunis.
Cea mai frumoasă cladire subterană este considerată a fi Casa de Hunt, care are o sală de mese, dormitoare și o baie deschisă la curtea cu opt coloane.
Casa de Amphitrite se remarcă prin mozaicurile superbe dintr-una din camerele sale subterane, unde figura dominantă este zeița Venus, flancată de doi centauri. Despre această casă, o legendă spune că atunci când clădirea a fost excavată, a fost găsit un schelet de femeie legat de scaun, care ar fi fost pedepsită pentru adulter.
Geanina Ichim
Sejur Tunisia
Hotel Marabout3*- de la 469 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.kartagotours.ro , telefon +40 264 504 080

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter