Bizerte, orasul francez din Tunisia

De Unica.ro, pe

Bizerte, care se intinde de-a lungul coastei mediteraneene, este cel mai vechi oras din Tunisia. Fondat in jurul anului 1100 i.Hr., de catre fenicieni, este ultimul oras ramas sub control francez dupa ce restul tarii si-a castigat independenta fata de Franta.
Aceasta este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta, oferind lagune, plaje exotice si multe activitati deosebite.

Bizerte, renumit pentru plajele impresionante
Orasul tunisian este cunoscut si apreciat pentru plajele intinse cu nisip alb, ideale pentru plimbari romantice la apusul soarelui, cele mai importante dintre ele fiind Sidi Salem, La Grotte, Rasenjela si Al Rimel. Majoritatea sunt amenajate modern si ofera o varietate de sporturi acvatice.
In portul din Bizerte, turistii vor fi fermecati de barcile viu colorate si de plasele pescarilor, in contrast cu peisajul istoric. Aici sunt disponibile yacht-uri pentru cei care vor sa faca o escapada in larg.

Monumentele istorice din Bizerte

La intrarea in portul din Bizerte, fortul bizantin Kasbah le ia ochii tuturor vizitatorilor. Construit in secolul al VI-lea, acesta gazduieste acum un muzeu oceanografic. Un alt fort impresionant, situat in afara cartierului istoric, este Fort Espanola, construit de algerieni. Treptele acestuia, asemanatoare unei sali de teatru, se ocupa pana la refuz in timpul Festivalului din Bizerte, care-i incanta atat de turisti, cat si pe localnici, cu muzica si dansurile arabe.
In orasul Bizerte din Tunisia poti petrece vacanta perfecta, explorandu-i minunile istorice si peisajele pitoresti, in combinatie cu plajele cu nisip alb.

Early Booking Tunisia
Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours
+40 264 504 080
de Geanina Ichim

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter