Nefta, orașul-oază din Tunisia

De Unica.ro, pe

Nefta este un oraș-oazã din Tunisia, situat pe malul de nord-vest al lacului sãrat Chott El- Jerid, renumit mai ales pentru deosebitele sale vinuri din palmier. Potrivit unui mit al locurilor, localitatea ar fi fost fondata de nepotul lui Noe, care, dupã potop, ar fi venit sã se stabileascã aici dupã ce a descoperit cã acesta este primul loc de pe pãmânt unde apa fierbea.
Credința religioasã este, astfel, importantã în Nefta, fapt pentru care se poate observa și prin numeroasele sale monumente de cult, printre care se numãrã multe moschei de mici dimensiuni, altare și morminte ale unor personalitãți locale care au primit calitatea de sfinți.
Descoperã cartierul El Bayadha
În Nefta, cartierul El Bayadha adãpostește cele mai multe clãdiri religioase din oraș, multe dintre ele morminte ale unor bãrbați cu statut de sfinți, dar și moschei despre care se cred cã sunt speciale, deoarece îndeplinesc dorințele celor care cred în ele. Cea mai mare dintre ele este Sidi Salem, ce are un aspect frumos prin simplitatea sa și prin placuta îmbinare a podoabelor interioare și exterioare. De aici, este uluitoare panorama spre oaza și spre grãdinile din Corbeille.
Corbeille, înconjurat de grãdini pitorești
Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice în Nefta este Corbeille, un bazin care împarte Nefta în douã, înconjurat de grãdini pitorești de palmieri. Cu o adâncime de aproximativ 40 de metri și o lãțime de 300 de metri, acesta a fost construit lângã un izvor fierbinte și servește drept loc de îmbãiere atât pentru femei, cât și pentru bãrbați, cu intrare liberã pentru toatã lumea. De-a lungul secolelor, pe lângã Corbeille au fost ridicate numeroase morminte albe, specifice sufismului, un curent musulman.
Charter Tunisia
Hotel Iberostar Royal El Mansour 5* – de la 539 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistențã turisticã, agen?ia Kartago Tours (www.kartagotours.ro ), +40 264 504 080

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter