Curiozități din Tunisia: Nunta

De Unica.ro, pe

În Tunisia, ca şi la noi, nunta este un eveniment căruia tinerii îi dau foarte mare importanţă, iar pregatirea durează luni de zile.
Chiar dacă părinţii sunt cei care aleg partenerii copiilor, nunta nu se întamlă dacă mirii nu se plac. Dacă tinerii se plac atunci sunt obligatorii trei etape: părinţii băiatului merg acasă la viitoarea mireasă pentru o cerere oficială în căsătorie, logodnă şi nuntă.
Odată ce mirele i-a cerut mâna oficial viitoarei mirese, el şi-a cam încheiat treaba, până la nuntă. Până în ziua cea mare el nu trebuie decât să se ocupe de actele pentru oficierea căsătoriei. Mireasa şi mama ei sunt cele care se ocupă de toate pregătirile pe toata perioada logodnei, care poate dura şi un an de zile.
Cele două pregătesc zestrea, hainele de nuntă, obiectele de bucătărie şi alte lucruri care le sunt necesare pentru noua casă, cum ar fi lista persoanelor care vor pregăti felurile de mâncare pentru acest eveniment.

Nuntă la care mirii se întâlnesc abia a doua zi

Când toate pregătirile sunt gata, nunta poate să înceapă si se poate întinde pe parcursul a 3- 4 zile sau chiar o săptămână. În prima zi mireasa trebuie să îşi ducă zestrea la casa băiatului. Mirii se văd abia a doua zi, iar în a treia zi mirele cumpără fata de la mama ei, cu un preț.
La nunţile conservatoare mireasa nu mai are voie să iasă din casă timp de trei zile, pentru a se pregăti de ceremonia care va avea loc în ce-a de-a şaptea zi. În cele trei zile ea este îmbăiată în apă cu ceară, lămâie şi zahăr ars şi îi sunt pictate mâinile cu henna. În ziua a şaptea fata va îmbraca rochia de mireasa care poate ajunge şi la 10 kilograme, alături de podoabe. Odată îmbrăcată, este urcată pe un podium şi dusă la casa viitorului soţ, la miezul noptii.

Dovada virginităţii

Tradiţia spune că femeile care sunt rude cu mireasa şi pe lângă care trece aceasta în drumul spre casa mirelui, trebuie să plângă plecarea fetei în altă familie. Odată ajunsă la casa mirelui, tinerii căsătoriţi poftesc invitaţii la ceremonia oficială. La sfârşitul ceremoniei, părinţii mirelui trebuie să prezinte tinerilor căsătoriţi casa în care vor locui ca o familie.
Apoi mirii primesc darurile de nuntă şi urările din partea invitaţilor si se retrag în dormitor, urmând ca mirele să aducă dovada virginităţii miresei.
Early Booking Tunisia
Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică, agenţia Kartago Tours (www.kartagotours.ro),+40 264 504 080

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter