Cele mai bune destinaţii de vacanţă în septembrie

De Nicoleta Galeteanu, pe

Septembrie este una dintre cele mai bune perioade pentru adepţii vacanţelor liniştite, fără aglomeraţie şi dureri de cap provocate de insolaţie.
Dacă te numeri printre cei încă îşi aşteaptă cu nerăbdare concediul, iată câteva destinaţii potrivite pentru luna septembrie.

Düsseldorf, Germania

Nu sunt puţini cei care au rămas fascinaţi după ce s-au întors din oraşul aparent liniştit Düsseldorf. Capitala landului Renania de Nord este unul dintre cele mai frumoase oraşe germane, pe care unii l-ar situa chiar pe primul loc într-un astfel de clasament, şi asta pe bună dreptate.

De ce e musai să îl vizitezi în septembrie? Pentru că doar acum poţi prinde Festivalul Cultural de Toamnă al Vechiului Oraş – Alstadt Autumn Festival – cel mai important eveniment care are loc anual aici – unde te poţi răcori cu o bere bună, după ce vizitezi mai întâi muzeul Kunstmuseum şi faci o plimbare cu barca pe Rhein, când nu te arde soarele.

O escapadă bine plănuită poate fi şi oraşul Bruhl, foarte aproape de Dusseldorf, unde se găseşte în toată splendoarea sa celebrul  parc de distracţii Phantasia Land.

Cele mai bune destinaţii de vacanţă în septembrie

Mallorca, Spania

Pentru cei care nu au ajuns la plajă anul acesta, Mallorca poate fi o bună alegere în această perioadă, pe plajele mediteraneene.

Mai accesibilă ca preţ faţă de lunile de vârf iunie- august şi mult mai prietenoasă în ce priveşte temperatura pe care va trebui să o suporţi stând la plajă, Mallorca este, de altfel, o destinaţie populară în această perioadă, aleasă de turişti din aceleaşi motive.

Coastele şi golfurile mărginite de palmieri, lanţurile muntoase în centrul celei mai mari insule Baleare fac ca această spectaculoasă insulă o parte fermecată a Spaniei. Un tur prin Capitala Palma de Mallorca nu trebuie ratat nicicum, Mallorca, fiind un oraş marcat puternic de trecutul său istoric.

Cele mai bune destinaţii de vacanţă în septembrie

Monza, Italia

Nici Roma, nici Veneţia, ci Monza este oraşul pe care trebuie să îl vezi în septembrie, dacă rezervi un bilet spre Italia. La circa 15 kilometri nord-est de Milano, oraşul, care aparţine provinciei Lombardia, este o destinaţie perfectă dacă preferi o vacanţă liniştită.

Aerul său medieval, cu biserici vechi şi capele din secolul 15, şi atmosfera pitorească de pe străzile sale înguste şi pietruite te vor cuceri pe loc.

Şi totuşi nu te vei plictisi deloc după ce vei face un tur pe la Palazzo Reale, situat în Parcul din Monza (unul dintre cele mai vechi parcuri din Europa) sau Domul din centrul oraşului.

În luna septembrie, oraşul este animat de celebrul circuit de Formula 1 – circuitul de teste al Ferrari -, de unde micul oraş şi-a câştigat faima internaţională.

Cele mai bune destinaţii de vacanţă în septembrie

Istanbul

Abia din a doua decadă a lunii septembrie furnicarul din Istanbul se mai potoleşte, temperatura se mai temperează, iar Marele Bazar este mai generos în reduceri mai mult ca oricând.

Turismul de familie, care ia sfârşit odată cu începutul anului şcolar, face ca metropola să fie mai puţin aglomerată, dar nu în ultimul rând, determină şi reducerile de toamnă ale comercianţilor.

De vizitat neapărat Palatul Topkapi în care au stat sultanii de la cucerirea Constantinopolului în 1453. Mai poţi alege o croazieră pe Bosfor, cu vaporaşul de la Podul Galata, iar pentru plajă, insulele turceşti îţi stau la dispoziţie.
Cele mai bune destinaţii de vacanţă în septembrie

Tunis, Tunisia

Capitala Tunisiei este o altă destinaţie recomandată în această perioadă.

Clima sa preponderent aridă devine, începând cu jumătatea lunii septembrie, dintre cele mai plăcute acum, cu temperaturi suportabile şi fără ploi.

În plus, pentru amatorii vacanţelor active este mai avantajoasă toamna, când un circuit turistic prin splendidul oraş nu te va stoarce de vlagă dacă mergi prin soare.

Insula Djerba, cea mai mare insulă din Africa de Nord, este o destinaţie extraordinară pentru plajă.

Cele mai bune destinaţii de vacanţă în septembrie
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter