4 trasee în Europa pe care merită le faci cu maşina

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Vineri, 12 august 2022, 15:45

Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de natură şi peisaje superbe, atunci trebuie să pleci în vacanţă cu maşina. Doar aşa poţi savura cele mai pitoreşti locuri din Europa…
…şi poţi străbate mai multe destinaţii într-un singur sejur.

Iată aşadar câteva trasee spectaculoase prin Europa pe care să le admiri din maşina.

Elveţia – Franţa – Italia

Dacă optezi pentru un sejur în Europa Occidentală, iată un traseu magnific şi pitoresc în trei dintre cosmopolitele ţări europene, Elveţia, Franţa şi Italia.

După ce ai vizitat Geneva şi ai admirat lacul Leman, cunoscut şi ca „Marea din Alpi”, porneşte spre Chamonix, traversând Thonon-Les-Bains.

Drumul prin Tunelul Mont Blanc, construit în cea mai înaltă zonă a Alpilor şi lung de peste 11 km îţi va da fiori pe şira spinării. Drumul te duce direct în Valle d’Aosta, Italia, mai exact în faimoasa staţiunea Courmayeur, cel mai înalt punct din Europa, situată la 4810 metri altitudine.

De aici, coboară în Torino şi apoi Savona. Plimbă-te pe falezele stâncoase şi oraşele pitoreşti din Riviera di Levante şi portul La Spezia!

Spania – Franţa

Parte de o drumeţie memorabilă ai şi dacă alegi să strabaţi cu maşina regiunea spaniolă Basca înspre meleagurile splendide ale Franţei şi cele iberice.

Astfel, din portul Bilbao către Lourdes poţi admira peisaje incredibile în Ţara Bascilor, o lume cu totul diferită faţă de restul Spaniei. De aici, ajungi în San Sebastian, staţiunea elegantă şi cosmopolită preferata de aristocraţia spaniolă. Urmând drumul spre Franţa, în inima Pirineilor găseşti Lourdes, cel mai vizitat centru de pelerinaje din lume, şi continui apoi până la Toulouse.

Din elegantul oraş şi până în Lausanne ai circa şase ore de mers, iar dacă tot ai ajuns în Elveţia mai poţi face o oprire la Geneva.

Norvegia

Dacă te bate gândul unei călătorii în nord, Norvegia îţi rezervă unele dintre cele mai frumoase călătorii cu maşina, pe drumurile sale magnifice ascunse de păduri. Iar coasta de nord a Norvegiei este cu adevărat spectaculoasă, mai ales văzută de pe Atlantic Road, cel mai cunoscut drum din Europa.

Astfel, de la Oslo, pornind spre nord, până la Oppdal şi apoi spre Kristiansund, cobori spre Molde printr-un peisaj cu fiorduri, poduri incredibile aruncate peste apele oceanului, munţi şi serpentine magnifice.

Începând cu Bud, găseşti numeroase locuri idilice pentru pescuit, plajă şi peisaje splendide pentru fotografii.

Budapesta – Viena – Praga

Foarte popular în circuitele europene, traseul Budapesta – Viena – Praga parcurs cu maşina rezervă atracţii deosebite şi, în plus, este şi foarte uşor de urmat.

Drumul din Budapesta în Viena este extrem de atrăgător, mai ales dacă faci un popas la Cesky Krumlov, unul din cele mai frumoase orăşele medievale din sudul Boemiei. În partea de vest însă nu rata nici Karlovy Vary, superba staţiune balneoclimaterică cu izvoare termale şi mesteşugărit. De aici şi până în Praga mai ai aproximativ 130 de kilometri, iar drumul este de un pitoresc care te cucereşte.

Foto: Shutterstock

Citeşte şi despre Domul din Milano, Bazilica San Marco din Veneţia şi Basilica Sfântul Petru din Roma!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter