Talentatul domn Grecu

De Unica.ro, pe

Despre cum „S-a furat mireasa”, ce l-a inspirat pe Toni Grecu să scrie scenariul filmului şi ce pregăteşte la Serviciul Român de Comedie!
S-au terminat filmările pentru „S-a furat mireasa”, lungmetraj al cărui scenariu este scris de Toni Grecu şi l-am rugat să ne acorde un interviu pentru numărul de noiembrie al revistei Unica.

Vei găsi în revistă detalii picante despre scenariu, actori şi  momente haioase din timpul filmărilor. Pentru că interviul a fost mai lung decât o pauză de cafea, iar Toni este o persoană extrem de deschisă şi la fel de comic şi în realitate ne-am hotărât să facem un episod doi la interviul din revistă.

Aşadar, iată mai jos, continuarea interviului cu Toni Grecu.

V-ar plăcea în viitor să ocupaţi şi scaunul de regizor?

Mi-ar plăcea sa lucrez într-un parteneriat cu un regizor. Cred că ar fi interesant pentru mine. În general scenariştii nu sunt mulţumiţi de ceea ce văd. Ca produs final. Aşa cum nici autorii de teatru, dramaturgii nu sunt mulţumiţi de modul în care-şi văd piesa pe scenă. Rar se întâmplă să zică : Da, extraordinar, m-am regăsit! „Din cauza asta, în România, cinematograful este bazat pe opera de autor. Unde regizorul face tot. Şi scenariu… tot!

E şi bine, e şi rău. Dar pentru ca omul să nu aibă frustrarea asta că îşi dă ideea pe mâna altuia care no s-o înţeleagă şi  n-o s-o facă cum trebuie, o face el. De multe ori greşit dar măcar e mulţumit. Eu asta nu vreau să fac pentru că nu mi-am propus. Repet, sunt adept al muncii în echipă. Ideal este ca fiecare să adauge valoare la ideea pe care tu iniţial ai pus-o la baza proiectului. Respectiv scenariul. Actorul să vină cu valoarea lui, regizorul cu valoarea lui, producţia cu valoarea ei. Dacă nu se întâmplă aşa, produsul e  ratat!

Dar cum v-aţi împărţit la proiectul ,,S-a furat mireasa”? Fiecare şi-a ales câte un personaj şi l-a dezvoltat?

Nu. S-a scris doi ca unu! (şi râde) Nu se poate scrie despărţit. Eu am mai lucrat la un scenariu de film. Nu este o premieră absolută. Am mai scris nişte spectacole de teatru, un scenariu de film pentru o colaborare cu foştii colegi de la Divertis, dar care nu a apucat să vadă lumina zilei. Nu pot spune de ce, la pre producţie probabil au fost chestiuni de ordin financiar.

V-aţi uitat la comedii în perioada în care aţi scris ,,S-a furat mireasa”?

Nu, n-am avut de unde să mă inspir. Este un gen de comedie… foarte balcanic. La bulgari m-aş uita dar nu ştiu limba bulgară. (şi râde)

Ce filme vă plac?

Mă uit la orice tip de film care îmi produce o emoţie. Îmi plac comediile spumoase.

Daţi-mi un exemplu!

Hangover.  Şi vă recomand filmul: Monstrul. O comedie excepţională!

Seriale?


Da. 30 Rock îmi place foarte mult. Tina Faye… foarte bună producătoare şi scenaristă. E foarte bun serialul din două perspective: fiecare episod în parte are o poveste interesantă şi pe de altă parte ne introduce în culisele unei emisiuni de televiziune produse la NBC.  E foarte interesant. Anatomia lui Grey îl consider capodoperă. Îmi place să mă uit la Neveste disperate şi Doctor House.  

Ce pregătiţi pentru Serviciul Român de Comedie?

Sezonul acesta ne bazăm pe noutăţile pe care le vor aduce Monica Anghel şi Mihai Bobonete. Vom avea personaje create special pentru ei. Deasemenea vreau să continui ceea ce am început în filmul ,,S-a furat mireasa”. Vreau să continui ideea de comedie având la bază sursă de inspiraţie clanul  interlop minor.

Şi am construit un mic serial care se numeşte Clanul lupilor unde vom vedea cum criza a lovit şi în zona asta. Un om care se ocupă de furturi mărunte şi are ca paravan un magazin. Nu un magazin normal. Când mergea bine treaba, avea două magazine: o şaormerie şi un magazin de materiale de construcţie. Acum amândouă sunt în acelaşi spaţiu. (şi râde)

Foto: revista Unica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter