Tom Cruise revine pe marele ecrane într-un rol legendar, în filmul „Top Gun: Maverick”

De Bianca Prangate, pe

„Top Gun: Maverick” îl readuce pe marile ecrane pe Tom Cruise, într-unul dintre rolurile care i-au definit cariera în anii ’80.

Când a apărut în 1986, filmul „Top Gun” a făcut ravagii, mai ales în rândul celor pasionați de filmele de acțiune. Promisiunea unei continuări s-a lăsat așteptată decenii întregi însă, în pofida succesului. Fanii filmului au așteptat 36 de ani pentru a afla care este următorul capitol din povestea lui Pete „Maverick” Mitchell.

Cu un timp atât de lung de așteptare, și așteptările publicului au fost pe măsură, generând o oarecare presiune pentru acest sequel. Până și Tom Cruise a recunoscut în cadrul unui interviu pentru Sky News că întoarcerea la acest rol a fost una descurajantă la început. „Fanii din toată lumea m-au tot rugat să fac și continuarea, mai mult ca la orice alt film din ultimele decenii, iar eu mă gândeam: «Nu știu cum să fac asta»”.

Presiunea a fost dublată și de faptul că filmul nu doar că trebuia să apeleze la nostalgia fanilor din trecut, ci și să atragă interesul unui public mai tânăr, care poate a avut ocazia să audă de magnitudinea „Top Gun” doar de la părinți sau de la bunici. Cumva, reușește să le facă pe amândouă.

Citește și: EXCLUSIV! O privire de culise a sezonului patru din „Stranger Things” cu actorul Charlie Heaton: „Magnitudinea acestui sezon este de neînchipuit”

Citește și: „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”: O lume a nebuniei pe care nu poți să o ratezi

Citește și: EXCLUSIV! În culisele serialului „The Time Traveler’s Wife”, cu actorii principali, regizorul, scenaristul și producătorii

Citește și: „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” îți arată că magia filmelor Harry Potter nu o să moară prea curând

Ce se întâmplă în „Top Gun: Maverick”

Acțiunea din „Top Gun: Maverick” are loc la trei decenii de la finalul evenimentelor din primul film. Pete „Maverick” Mitchell simte că este acolo unde trebuie, întrucât a reușit să evite promoțiile care l-ar fi ținut departe de marea sa iubire: cea de a pilota avioane de luptă.

Însă lucrurile se schimbă brusc atunci când el caută să își depășească limitele. Fără voia sa, Maverick ajunge să fie profesor pentru un grup de piloți tineri și extrem de talentați, pe care trebuie să îi pregătească pentru o misiune care pare imposibilă. Noua sarcină îl aduce față în față cu fantome ale trecutului pe care se vede nevoit să le confrunte, dar și cu o realitate cruntă — aceea că prețul succesului în misiune ar putea să fie chiar viețile tuturor celor implicați.

Deși acțiunea filmului are loc la trei decenii distanță față de „Top Gun”, acel vibe inconfundabil poate fi resimțit în toate detaliile, mai ales în paleta de culori. În plus, trecerea timpului nu a erodat cu nimic chimia incredibilă dintre Tom Cruise și Jennifer Connelly (care o interpretează pe Penny), ci doar a făcut-o să ardă mai puternic.

Filmul îmbină armonios atât scenele intense de acțiune, cât și fragilitatea relațiilor interumane. Te va purta printr-un carusel de emoții: de la adrenalina antrenamentelor și misiunii, până la sentimentele copleșitoare pe care doar o dramă bună le poate trezi în tine. „Top Gun: Maverick” este o lecție despre curaj, dar mai ales despre importanța de a nu lăsa demonii din trecut să distrugă iubirea, în toate formele ei.

Poți să vizionezi „Top Gun: Maverick” începând cu 27 mai, în cinematografele din toată țara.

Foto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter