Țara în care banii nu mai au nicio valoare. Localnicii au ajuns să facă troc

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 05 iulie 2018, 13:30
Banii nu mai au nicio valoare, iar localnii acestei țări sunt nevoiți să facă troc pentru a putea supraviețui, în timp ce salariul minim pe economie a ajuns să fie 1.5 dolari.

Locuitorii Venezuelei par să se fi întors în timp când nu existau bani iar oamenii făceau schimb de produse pentru a avea cele necesare. Această țară a ajuns pe marginea prăpastiei după ce locuitorii săi nu mai au rezerve nici măcar pentru schimbul în natură.

Pescarii așteaptă pe malul apei pentru a vinde ce au prins dimineața. Ei îl dau la schimb pentru făină, orez, ulei, mălai și macaroane.

În timp ce salariul minim este de cinci milioane de bolivari, care ănseamnă 1,5 doalri, o tunsoare în Caracas costă nici mai mult nici mai puțin de un milion de bolivari.

Potrivit unui sondaj al Euronews, cu această sumă se poate cumpăra un kilogram și jumătate de jambon, 500 grame de fulgi de ovăz sau șase kilograme și jumătate de zahăr.

În prezent, un kilogram de cartofi costă un sfert de salariul minim, în timp ce un pachet de biscuți este 60.000 de bolivari. Un kilogram de carne de pui este 1.37 milioane de bolivari, un kilogram de brânză 2.8 milioane de bolivari, iar 2 role de hârtie igienică au un preț de 680.000 de bolivari.

Pe de altă parte, cum Venezeuela are mari rezerve de petrol, un plin de mașină este de 6.000 de ori mai ieftin decât o ceașcă de cafea care este un milion de bolivari.

În mai multe orașe ale țării oamenii rămân fără resurse de apă, iar medicamentele nu și le mai poate permite oricine.

Citește și: Femeie, concediată după ce a anunțat că nu poate ajunge la serviciu deoarece fiul ei era grav bolnav

Citește și: Câștigătoarea Eurovision 2018 este acuzată de plagiat și riscă descalificarea

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter