Sezonul 4 din „Stranger Things”: un irezistibil omagiu horror al anilor ’80

De Bianca Prangate, pe

„Stranger Things” a revenit cu un nou sezon, disponibil pe Netflix, care ne poartă înapoi cu câteva decade, într-o lume în care entitățile malefice nu sunt doar himere.

„Stranger Things” ne-a atras în lumea nostalgică și sumbră a orașului Hawkins încă de la primul sezon. Atunci când un copil dispare fără urmă, prietenii și familia lui caută răspunsurile în cele mai neașteptate locuri, venind față în față cu o cu totul altă dimensiune a lumii pe care credeau că o știu.

Dacă primul sezon arată suprafață misterelor periculoase din Hawkins, de la experimente guvernamentale ultrasecrete și până la portale supranaturale, care permit unor creaturi malefice să se infiltreze pe pământ, al patrulea sezon ajunge să analizeze în profunzime toate aceste elemente.

Sezonul patru este împărțit în două volume amble. Primul volum are șapte episoade, care au în medie peste 70 de minute fiecare. Durata episoadelor nu este întâmplătoare. Creatorii serialului, frații Matt și Ross Duffer, au mai multe de spus ca oricând, iar timpul este esențial în acest sens. Fiecare episod caută să răspundă la întrebări anterioare rămase fără răspuns, dar și să planteze noi detalii, care fac ca miza poveștii să fie una exponențial mai mare față de sezoanele trecute

Sezonul 4 din „Stranger Things”: mai întunecat decât ne așteptam

Începutul sezonului patru îi regăsește pe protagoniști la șase luni distanță de la bărălia de la Starcourt. Grupul de prieteni este pentru prima dată separat, într-o perioadă în care fiecare dintre aceștia caută încă să se împace cu ororile la care au fost martori cu mai puțin de un an în urmă.

Gașca de prieteni se află într-un punct vulnerabil, întrucât dificultățile vieții de liceu, provocările iubirilor adolescentine și o nouă amenințare supranaturală amenință să distrugă orice speranță la liniște și pace. Însă dezlegarea noilor mistere ar putea să pună capăt pentru totdeauna pericolelor greu de ținut în frâu din Lumea Răsturnată. Cu această ocazie, serialul inserează elemente horror mai îndrăznețe decât în primele sezoane, care te vor face să vrei să te uiți printre degete la anumite scene, dacă ești mai sensibil.

Deși fiecare personaj trece prin propriile călătorii emoționale, Eleven trece prin ceea ce pare să fie cea mai grea încercare. Sezonul nou din „Stranger Things” nu doar că explorează mai îndeaproape povestea originii lui Eleven, ci și caută să răspundă la întrebarea: este tânăra adolescentă o eroină sau un monstru?

Deși este tentant să devorezi cele șapte episoade din prima parte a sezonului patru dintr-o dată, este bine de reținut că acest sezon este cu atât mai bun cu cât îl „savurezi” în tihnă, pe parcursul mai multor zile, astfel încât este suficient timp pentru ca noile povești să își sedimenteze rădăcinile, dar și să te pregătească pentru volumul doi al sezonului patru, care va avea premiera pe 1 iulie pe Netflix.

Foto – Netflix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter