Şocant: Top 4 insule de groază, mai rele ca în Lost

De Diana Zagrean, pe

Pentru cine nu a văzut celebrul serial, personajele din Lost supravieţuiesc prăbuşirii avionului în care călătoreau, rămân pe o insulă misterioasă, despre care nu ştim mai nimic şi unde nimeni nu este în siguranţă. Iată 4 insule de groază, mai rele ca în Lost, din lumea reală.
Insula Poveglia: Suflete damnate şi istorie sângeroasă
Insula de lângă Veneţia a fost transformată de romani într-un sanctuar pentru ciumaţi. Câteva mii de oameni din întregul împeriu roman au fost aduşi aici să moară, pentru a reduce răspândirea bolii.
Câteva sute de ani mai târziu, Europa a fost lovită de marea epidemie de ciumă. Oamenii erau mai puţin civilizaţi în Evul Mediu decât în Roma Antică, astfel că ciumaţii nu erau doar trimişi acolo şi lăsaţi să moară, ci erau aruncaţi, vii sau morţi, în gropi comune şi arşi. Oasele acestor nefericiţi încă mai apar pe ţărmurile insulei şi astăzi.
Dacă gropile comune de ciumaţi nu au fost deajuns, în 1922 autorităţile au construit aici un sanatoriu pentru boli psihice. Legendele locale vorbesc despre un medic care făcea experimente (inclusiv lobotomii) pe pacienţi, pe care îi tortura în turnul principal al clădirii.
Se spune că oamenii nternaţi aici mai rău înnebuneau de la spiritele şi fantomele care bântuiau insula. Tot pe seama fantomelor se pune şi presupusa ucidere a doctorului macabru, care ar fi căzut din vârful turnului.
În ciuda trecutului sângeros şi bântuit de fenomene paranormale, italienii au încercat în ultimii ani să se mute pe insulă, dar toţi s-au răzgândit, după o vreme.
Citeşte şi Paranormal: Top 4 poveşti incredibile cu fantome
Insula Ramree: Cel mai mare carnagiu produs de animale din lume
Insula a intrat în Cartea Recordurilor după ce crocodilii din mlaştinele ei au ucis 500 de japonezi deodată, în timpul celui de-al doilea război mondial.
Trupele erau încercuite de forţele aliate şi au încercat să se retragă pe această insulă de pe coasta birmaneză. Din 900 de oameni care au intrat în mlaştina de pe insula Ramree, numai 400 au scăpat cu viaţă, dintre care mulţi cu răni grave şi traume incredibile.
Pe lângă ţânţarii purtători de malarie, muştele care depun ouă în pielea oamenilor şi scorpioni, insula adăposteşte şi extrem de mulţi crocodili.
Cartea Recordurilor a încadrat moartea japonezilor la cel mai mare dezastru produs vreodată de animale.
Citeşte şi Fantome: Top 4 poveşti supranaturale bazate pe fapte reale
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter