Şocant: Cele mai ciudate boli din lume

De Diana Zagrean, pe

Vezi cum arată oamenii cu cele mai ciudate boli genetice sau transmise, de la membre crescute exagerat, până la piele albastră şi păr în ochi.
Boala pielii albastre
Boala este cauzată de o expunere prea mare la metale ce conţin argint sau la săruri de argint. Pielea bolnavilor poate ajunge de la bleu deschis, la mov. În general, în afară de culoarea albastră, cei care suferă de acest sindrom nu au alte probleme grave de pe urma ei. Există dovezi ale existenţei unei întregi familii în statul american Kentucky ai cărei membri albaştri au trăit până la vârsta de 80 de ani.
Elefantiaza
Şocant: Cele mai ciudate boli din lume

Filarioza limfatică, sau elefantiaza este o boală gravă a sistemului limfatic care se manifestă prin mărirea exagerată a membrelor sau organelor genitale. Ea este cauzată de nişte viermi paraziţi transmişi prin înţepăturile ţânţarilor. Afectează circa 120 de milioane de oameni din lume, deci nu este o boală rară.
Progeria
Şocant: Cele mai ciudate boli din lume

Cunoscută şi sub numele de sindromul Hutchinson-Gilford, progeria este o boală genetică foarte rară (afectează 1 din 8 milioane de copii, momentan există doar în jur de 50 de oameni care suferă de ea)şi se manifestă prin îmbătrânirea ciudată şi prematură a acestora. Majoritatea copiiilor cu progeria nu trăiesc mult peste vârsta de 20 de ani. Simptomele include chelire prematură, boli de inimă, artrită şi alte boli asociate oamenilor în vârstă.
Sindromul Vârcolac
Şocant: Cele mai ciudate boli din lume

Oamenii-lup sunt destul de celebri, încă din vremuri de demult, când circulau prin lume alături de acrobaţii de la circ. Sindromul Ambras sau hipertricoza se manifestă prin creşterea excesivă a părului pe o suprafaţă foarte mare a corpului, inclusiv în interiorul pleoapelor. Printre cazurile celebre în lume se numără doi fraţi din Mexic şi o întreagă familie din Nepal.
Liniile lui Blaschko: Mozaicism
Şocant: Cele mai ciudate boli din lume

Apariţia unor linii ciudate şi foarte ordonate pe întreg corpul unui om pot însemna că acesta suferă de boala numită „Liniile lui Blascko” (numele vine de la dermatologul german Alfred Blaschko, care a identificat afecţiunea). Boala este, de fapt, cauzată de o altă problemă de sănătate, cunoscută ca mozaicism (o formă de Sindrom Down). Acesta presupune existenţa a două linii genetice într-o singură persoană (bolnavul are anumite celule cu alt AND decât al lui).
Foto: Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter