Şocant: Top cele mai periculoase animale din lume.Vezi de ce să te fereşti în vacanţă

De Diana Zagrean, pe

Vacanţă de vară în ţări exotice poate suna fascinant, dar trebuie să ai grijă la pericolele locale. Multe animale care nu trăiesc la noi în ţară te pot ucide în câteva minute sau ore. Iată cele mai periculoase animale din lume.Vezi de ce să te fereşti în vacanţă.

Melcul cu cochilie – Mediterană şi alte mări calde

Superb la exterior, ucigător dacă te înţeapă cu toxine care afectează sistemul nerologic.
Melcul cu cochilie face multe victime mai ales deoarece toxinele eliberate la înţepătură sunt diferite, în funcţie de subspecia din care face parte. În plus, neurotoxinele au efect paralizant, mai ales asupra sistemului respirator.
Cei care sunt înţepaţi de astfel de melci mor în câteva minute dacă sunt sub apă sau dacă nu are cine să realizeze manevre de resuscitare până la venirea unei ambulanţe.

Citeşte şi Şocant: Top 4 monştri din adâncuri. Care sunt cei mai urâţi peşti

Hipopotamul – Africa

Hipopotamii sunt consideraţi de multă lume nişte animale paşnice, încete şi simpatice. Dar nimeni nu ştie cât de agresivi sunt când vine vorba de încălcarea teritoriului sau de deranjarea liniştii lor şi a turmei.
Majoritatea ghizilor ştiu semnele care denotă agresivitate la un hipopotam, dar există şi cazuri în care oamenii mor pentru că nu i-au lăsat în pace.
Puţină lume ştie că hipopotamii ucid anual mai mulţi oameni decât toate animalele din Africa Împreună.
Regula principală este să nu vă apropiaţi de ei şi să nu intraţi în apele în care se scaldă. Deşi par greoi, hipopotamii sunt foarte rapizi şi chiar dacă nu înoată, merg pe sub apă cu viteze destul de mari cât să te prindă.
Citeşte mai departe, pe pagina următoare, despre alte animale periculoase, din alte părţi ale lumii şi cum să eviţi să te ucidă!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter