De Sfântul Ion, vezi cele mai stupide nume purtate de români

De Adina Radu, pe

Deşi aproape două milioane de români îşi serbează onomastica de Sfântul Ion, nume ca Ion, Ioan, Ioana sau Ionela nu prea mai sunt la modă astăzi. Părinţii vor neapărat ca odraslele lor să aibă prenume exotice, care de multe ori cad în ridicol, mai ales când sunt alăturate unor nume de familie amuzante. Vezi cele mai ciudate nume purtate de români.

Pe lângă nume exotice precum Mark, Edward, Anne Marie sau Annelyse, românii au ales pentru copii lor şi nume de-a dreptul hilare pe care sigur cei mici vor da fuga să le schimbe imediat ce împlinesc 18 ani.

Astfel, aproape 200 de români poartă numele Strugurel. Nu este singurul nume diminutivat care apare în buletinele românilor. Există multe persoane cu nume ca Ghiocel, Păstorel, Vasilică, Ziurel.

De asemenea, Strugurel nu e singurul nume inspirat de un fruct. Printre noi există şi Lămâia, Portocala, Pepene sau Căpşunica.

Instituţiile statului au inspirat şi ele mai mulţi părinţi care şi-au botezat copiii cu nume ca Justiţia, Ministru, Poliţia, Ambulanţa, dar şi Expertiza, Facultatea, Farmacia.

Un cuplu ceva mai excentric a ales să-şi boteze copilul Hitler, iar nişte părinţi mai puţin inspiraţi au optat pentru Blegu sau Nebunu.

Dacă toate aceste nume au fost alese într-un moment de proastă inspiraţie de către părinţi, există şi ghinionişti care au moştenit un nume de familie mai puţin fericit: Pipi, Boubătrân, Puţică, Regulatu, Belibou, Bucilă, Mortu, Curu, Găinaţ, Jegu, Labă, Oasenegre.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter