Școlile din Quebec au achiziționat bănci-biciclete pentru elevii hiperactivi

De Oana Savin, pe
Mai multe școli din Montreal, Quebec, au achiziționat bănci-biciclete pentru a-i ajuta pe copiii hiperactivi să studieze mai mult. (Foto: captură Youtube)

Potrivit unui specialist în pedagogie curativă, copiii hiperactivi care simt nevoia să se miște în timpul orelor o pot face fără să își deranjeze colegii, pedalând în timpul orelor.

Lucrez cu foarte mulți copii care suferă de deficit de atenție, așadar căutam o modalitate de a introduce ceva nou în sălile de clasă pentru a îi ajuta cu învățatul. Pedalatul mărește nivelul de oxigen care ajunge în creier și ajută la menținerea concentrării”, a afirmat profesorul Mario Leroux pentru Montreal Families.

Citește și: Un licean din Cluj a fost dat afară din școală din cauza părului ”indecent de lung”. Cum arată băiatul

Deși noile bănci se află în școli de puțin timp, Leroux susține că deja se vede o îmbunătățire.

Băncile-biciclete au fost procurate cu banii primiţi din donații. Copiii hiperactivi învață mult mai ușor, dacă se menține un anumit nivel de activitate motorie a acestora, susţin medicii din Quebec.

Sunt folosite în special de băieți. Când se plictisesc de statul în bancă și simt nevoia de mișcare, merg la biciclete”, a declarat profesoara Tammy Gercom.

Citește și: Un tânăr și-a donat o parte din ficat, pentru a-i salva viața unei foste colege de școală

Potrivit unui studiu realizat în North Carolina, elevii care petrec mai mult timp pe bicicletă iau note mai mari la lectură.

Deși aceste bănci-biciclete reprezintă un ajutor pentru elevi, ele sunt destul de scumpe: 1.000 de dolari bucata.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter