Școala cu reguli interne de neimaginat. Ce pățesc fetele

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 08 mai 2018, 15:10
Într-o școală din Chicago, regulile sunt atât de stricte, încât accesul la toaletă este unul limitat. Fetele sunt cele care au cel mai mult de suferit.

Elevii dintr-o școală charter din Chicago, stat Illinois, SUA, trebuie să se spună unor reguli foarte stricte, astfel încât fetele care sunt la menstruație se murdăresc pe pantaloni pentru că nu au pauze să meargă la baie.

Școala face parte dintr-o rețea de 18  campusuri care deservesc 12000 de studenți din zonă. Profesorii și studenții au mai raportat și alte practici disciplinare dezumanizante, relatează Huffingtonpost.

„Avem escorte care ar trebui să ne însoțească la baie, dar cum vin rar, nu putem ieși din clasă și asta ne cauzează probleme”, a mărturisit unul dintre studenți.

Cele mai mari probleme le au fetele care sunt la menstruație. Acestea riscă să se îmbolnăvească pentru că nu pot avea grijă de igiena lor așa cum se cuvine. Absorbantele care nu se schimbă în mod regulat pot provoca un tip de infecție care le pune în pericol viața.

Fetele au voie doar să-și lege în jurul taliei hanoracele, dar asta doar dacă numele lor este trecut pe lista membrilor personalului.

Dacă elevii se abat de la reguli de patru ori într-o perioadă de două săptămâni, aceștia primesc detenție automată, iar după 13 detenții sunt nevoiți să urmeze un curs de dezvoltare a caracterului.

Reprezentanții școlii s-au împotrivit acestor acuzații, dorind să menționeze că studenții au voie să meargă ori de cât ori au nevoie la toaletă și că își asumă responsabilitatea de a le asigura condiții de siguranță și sănătate optimă.

Citește și: 

Un bărbat a murit după ce țigara electronică i-a explodat în față

S-a deschis o cafenea unde plata se face doar cu gunoi

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter