Vrei să te rupi de realitate? Mergi în lumea Deltei!

De Madalina Racorean, pe Ultimul update Miercuri, 23 iunie 2021, 14:04

Frenezie, aer curat, multă apă, floră bogată şi păsări de o frumuseţe rară. Asta găseşti în Delta Dunării. Un colţ al naturii unde civilizaţia a pătruns cu discreţie, pentru ca minunile naturale ale acestui tărâm să rămână intacte.
O lume pe care mulţi nu au avut ocazia să o cunoască. Mai ales românii, deloc puţini, care afirmă că pentru ei Delta este un ţinut străin. Aş putea fi indulgentă cu cei care poate nu au timp sau venituri prea mari pentru a-şi permite o excursie în Deltă, însă nu îi voi înţelege pe cei ce ratează o plimbare cu vaporul sau barca pe canalele Dunării, o ciorbă de peşte gătită autentic de pescarii locurilor deltaice sau peisajele ce oferă turistului stări de maximă intensitate.

Poposim la hotel Wels din Băltenii de Sus. Un sătuc transformat de oameni gospodari într-o adevărată staţiune de Deltă, cu pensiuni şi hoteluri aşezate la malul fluviului. Satul este doar la 22 de kilometri de Tulcea, iar drumul până acolo se face cu maşina.

Hotelul de 4* promite mult încă de la intrare. E dichisit, curat şi are gazde primitoare. Nu trebuie să fii uimit dacă cei doi administratori ai resortului te vor întâmpina cu zâmbete largi şi cu urări de bun venit mult mai multe decât ai auzit tu vreodată. Aşa sunt ei şi reuşesc să facă orice turist să păşească vesel spre camerele hotelului foarte spaţioase, majoritatea cu vedere spre Dunăre.
Aici, la Wels, vei găsi şi o sală de agrement unde poţi juca tenis de masă sau biliard, dar şi o terasă în aer liber pentru turiştii care vor să se bucure de un prânz sau de o cină în aer liber. Evident, nu lipseşte piscina cu jacuzzi şi nici plaja amenajată la malul Dunării.

Gazdele nu uită că aici turiştii vin să cunoască autenticitatea bucătăriei deltaice, tocmai de aceea meniul hotelului Wels este bogat în preparate de peşte proaspăt. Somnul, şalăul, ştiuca sau crapul sunt cei mai populari peşti ai Dunării. Îi vei găsi în ciorbe gustoase sau ”plachii” cu sosuri aromate de condimente naturale. Experienţa bucătarilor este mare, iar mâncărurile pe măsură.
Dacă vrei să te bucuri de un popas pescăresc, hotelul îţi pune la dispoziţie bărci cu ghizi, care te vor duce în plimbare pe canalele de pe Dunăre. Ai toate şansele să te întorci din călătorie cu peşte, pe care să îl găteşti seara la grătarul din foişor.

Anul acesta ofertele hotelului Wels de 4* vin cu noutăţi. ”Long Stay” 4+1=5 oferă un sejur de patru nopţi, cu o noapte de cazare gratuită, la care se adaugă şi micul dejun. Preţul de cazare porneşte de la 239 de lei pentru cameră dublă, cu mic dejun inclus.

Despre frumusetile Deltei din Sfantul Gheorghe pe www.ecotrend.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter