Unde poți merge la plajă în România vara. Cele mai frumoase locuri de pe litoralul românesc

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 12 august 2022, 17:13

Litoralul Mării Negre este cel mai atractiv să faci plajă în România de îndată ce începe sezonul cald, dar mai avem multe locuri frumoase unde poți merge să te bucuri de soare și de apă.

Cuprins

La mare, în Deltă, în stațiunile balneare, avem o mulțime de locuri să faci plajă în România. Timp să avem să le colindăm pe toate. Iată cele mai atractive stațiuni unde te poți bronza și unde te poți răcori cu o baie după soarele torid.

Plaje în România pe litoralul românesc

Unde poți merge la plajă în România vara. Cele mai frumoase locuri de pe litoralul românesc

plajă în România Mamaia-Nord

Plaja Corbu

În pofida drumului destul de anevoios, plaja Corbu atrage în fiecare an mii de turiști dornici să vadă marea fără hoteluri, piscine și localuri de lux. Nu se mai poate numi plajă sălbatică, dar și-a păstrat farmecul de altădată. În lunile iulie și august este chiar aglomerată și găzduiește multe rulote și corturi.

Plaja Năvodari

Investițiile masive în hoteluri și aparthoteluri a schimbat mult peisajul litoralului în Năvodari. Cu toate acestea, rămâne o plajă destul de liniștită și lată, unde merg în special familiile cu copii.

Vezi și: Plaja Năvodari. O plajă complet nouă și construcții de lux

Mamaia nord și Mamaia sud

Sunt cele mai animate și aglomerate plaje de pe litoralul Mării Negre. Aici este polul distracției vara și, dacă îți place să mergi prin cluburi și să te delectezi cu preparate rafinate în localurile de lux, trebuie să mergi la Mamaia.

Eforie nord și Eforie sud

Cele două stațiuni oferă o mulțime de opțiuni pentru cazare, distracție și localuri la prețuri pentru toate buzunarele. Sunt la fel de aglomerate ca plajele din Mamaia, dar atrag mai degrabă familiile cu copii, decât tinerii petrecăreți.

Costinești

Este stațiunea tineretului și a rămas aproape neschimbată. Plaja este lungă de un kilometru, are un nisip bun și numeroase localuri unde te poți delecta cu ceva răcoritor după plajă. Multe lucruri au rămas neschimbate la Costinești, dar au apărut și hoteluri noi sau localuri moderne pe gustul turiștilor tineri mai pretențioși.

Neptun-Olimp-Venus-Jupiter

Aceste stațiuni parțial modernizate oferă locuri mai liniștite pentru familiile cu copii, dar plaja lor este mult mai îngustă decât o știau părinții noștri. Merită să le faci o vizită pentru a vedea ce schimbări au mai apărut, dar în lunile de vârf cu greu găsești loc bun de plajă.

Mangalia

Unde poți merge la plajă în România vara. Cele mai frumoase locuri de pe litoralul românesc

Rămâne o stațiune ofertantă, cu o plajă mare și frumoasă, dar și aglomerată în vârf de sezon. Este în continuare stațiunea familiștilor. În Mangalia, cu puțin noroc, poți vedea delfinii care pleacă din zona portului dimineața și poți întâlni lebede în zonele mai liniștite.

2 mai – Vama veche

Cele două localități s-au transformat în atracții fierbinți pe litoral, cu o mulțime de localuri, terase și baruri, cu plaje întinse și tineri puși pe distracție. Cele două locații nu mai sunt la fel de boeme ca acum 20 de ani, dar au căpătat mai multă energie și culoare de la tinerii nonconformiști care vin aici să se bucure de libertate și de soare.

Vezi care care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

Cele mai frumoase stațiuni balneare să faci plajă în România

plajă în România la baile felix

Bazin cu ape termale la Băile Felix

Avem câteva stațiuni balneare frumoase, încadrate de peisaje minunate, cu ape termale sau ape sărate, unde poți face plajă toată vara. Iată un top al celor mai atractive și animate stațiuni recomandate și pentru tratamente, odihnă, relaxare, dar și pentru plajă.

Băile Felix

Este cea mai mare și cea mai bine dotată stațiune, cu numeroase bazine cu ape termale, hoteluri și pensiuni pentru toate buzunare și locații de distracție. Înconjurată de dealuri și păduri, Băile Felix beneficiază de un climat blând, cu umiditate moderată, propice pentru relaxare. Ștrandul central, dar și bazinele termale ale hotelurilor din jur au fost modernizate și îți oferă ocazia să faci plajă în România la standardele stațiunilor din străinătate.

Călimănești – Căciulata

Renumitele stațiuni termale de pe valea Oltului oferă ștranduri, bazine și plaje amenajate pentru sute de turiști în sezonul estival. Sunt stațiuni animate, care atrag deopotrivă tinerii pentru baie și soare, dar și persoanele mai în vârstă pentru tratamente și cure balneare.

Băile Herculane

Este una dintre cele mai vechi stațiuni ale Europei și, cu siguranță, cea mai veche din țară, apele ei termale și sulfuroase fiind folosite pentru cure balneare încă din Antichitate. În ultimii ani, hotelurile comuniste au fost modernizate și au fost construite centre spa, bazine noi cu ape termale și numeroase hoteluri oferă locuri special amenajate pentru plajă.

Sovata

Dacă te afli în plimbare prin Transilvania, mergi la Sovata pentru o baie în lacul Ursu și pentru plajă sau pentru renumitul centru spa al stațiunii. Înconjurată de păduri seculare, cu un aer deosebit de blând și curat, Sovata este renumită pentru tratarea afecțiunilor reumatologice și ginecologice. Lacul Ursu este singurul lac helioterm din Europa și cel mai mare din lume.

Geoagiu Băi

Aflată într-o depresiune cu un aer deosebit de curat și bogată în ape termale, stațiunea Geoagiu poate fi un loc potrivit pentru relaxare, pentru plajă și pentru cure cu ape vindecătoare. Și aici a fost modernizat vechiul hotel central al stațiunii, unde a fost amenajat un centru spa cu o mulțime de oferte, de la băi cu ape minerale, băi galvanice, electroterapie, masaj și alte tipuri de terapii pentru tot felul de afecțiuni ale articulațiilor.

Sângeorgiu de Mureș

Unde poți merge la plajă în România vara. Cele mai frumoase locuri de pe litoralul românesc

Apele sărate de la Sângeorgiu au atras turiștii de acum șase secole și stațiunea continuă să se extindă cu noi locuri de cazare. Bazinele cu apă sărate și zonele de plajă amenajate de jur împrejur reprezintă un loc bun pentru relaxare și pentru cure benefice pentru piele, articulații și pentru imunitatea organismului.

Sărata Monteoru

Chiar dacă este o stațiune mai mică, aflată în județul Buzău, ștrandul ei cu ape sărate este apreciat de turiști din toată țara. Vara, se poate face plajă la ștrand, unde te poți bucura și de beneficiile apelor sărate și mineralizate sau se pot face scurte drumeții pe dealurile din jurul stațiunii.

Înainte să pleci la drum, nu uita să iei cu tine toate lucrurile de care ai nevoie în bagajul pentru mare.

Cele mai bune locuri de plajă în Delta Dunării

Unde poți merge la plajă în România vara. Cele mai frumoase locuri de pe litoralul românesc

Gura Portiței

La această plajă poți ajunge după o călătorie cu barca de aproximativ 30 de minute. La Gura Portiței găsești cazare, găsești restaurante și o plajă frumoasă cu nisip fin, dar și o prelungire de litoral către zone mai pustii unde se stă la cort.

Plaja Periboina

Această plajă se află pe o fâșie îngustă de uscat între lacul Sinoe și Marea Neagră. Este una dintre ultimele plaje neamenajate din România, dar tot mai asaltată de turiști, astfel că vei întâlni o mulțime de corturi pe timpul verii.

Plaja Perișor

Accesul la această plajă se face doar pe apă, cu ambarcațiunile localnicilor, ea fiind situată dincolo de Grindul Lupilor, în apropiere de aria protejată Periteașca-Leahova, între Lacul Razim și Marea Neagră.

Mahmudia – Murighiol

Câteva hoteluri și complexuri turistice moderne, cu piscine și plaje proprii au fost construite în localitățile Mahmudia și Murighiol, unde se poate ajunge cu mașina. De asemenea, poți beneficia de plimbări în deltă, plajă, relaxare și piscine în hotelurile noi din Uzlina sau Crișan.

Iată ce alte locuri mai poți vizita in Delta Dunarii.

Mergi în vacanță pe litoral, pregătește-ți bagajul pentru mare

Vezi şi care sunt cele mai importante stațiuni balneare din România și ce afecțiuni se pot trata!

Citeşte şi cât costă o călătorie cu Trenurile Soarelui și ce stații are!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter