(P) Câţi români cumpără asigurări auto online?

De Unica.ro, pe

Românii stau pe internet în medie 18,6 ore pe săptămână, cu mult peste media din UE, conform unui studiu realizat de IAB Europe. Totodată, rata de penetrare este destul de redusă, de 39% din totalul populaţiei, reprezentând 7,2 milioane de persoane.
În ceea ce priveşte achiziţia de produse şi servicii, aproximativ 16% dintre utilizatorii de internet cumpără online, conform consumerbarometer.com.
Dintre românii care îşi cumpără o asigurare auto, fie obligatorie, fie facultativă, 22% dintre ei şi-o achiziţionează online, în timp ce restul de 78% o achiziţionează offline.

Comparativ, şoferii din Ucraina îşi cumpără asigurarea online într-o proporţie de doar 5%, în timp ce procentul celor din Ungaria care achiziţionează asigurări auto online este mult mai mare, de 62%.
Românii fac un research online înainte de a cumpăra într-o proporţie de 72%, în comparaţie cu ucrainienii, în cazul cărora procentul este de doar 61%. Doar 5% dintre cei care se documentează de pe internet în privinţa asigurărilor auto online o fac de pe mobil, în timp ce în Ucraina, procentul este de doar 2%. Şoferii din Ungaria cercetează online înainte să achiziţioneze asigurări auto în proporţie de 89%.  Dintre aceştia, doar 3% intră de pe mobil.
Dintre românii care achiziţionează asigurări auto online, 26% sunt bărbaţi şi 17% femei. În cazul bărbaţilor, 71% dintre aceştia se documentează de pe internet înainte să cumpere online un RCA sau un Casco şi doar 6% dintre ei o fac prin intermediul unui mobil.
Şi femeile fac un research online înainte de a cumpăra o anumită poliţă, într-o proporţie de 74% şi folosesc mobilul în acest scop doar într-o proporţie de 3%.
Dintre cumpărătorii online de asigurări auto, 18% au doar studii medii, în timp ce 26% au studii superioare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter