Cum îţi gestionezi bugetul ca să ai bani să mergi la medic?

De Madalina Serban/GCDF Trainer&Career Consultant, pe

România este statul cu cele mai mici cheltuieli pentru sănătate din Produsul Intern Brut (PIB) dintre ţările Uniunii Europene, iar acest lucru are efecte negative asupra populaţiei, după cum se arată într-o analiză comparativă a variantelor de reformă, realizată recent de Expert forum (EFOR) şi Mind Research&Rating.

Acest fapt presupune că, din cauza sistemului de sănătate slab dezvoltat, fiecare persoană trebuie să caute alternative viabile pentru îngrijirea sănătăţii pentru el şi familia lui. Îngrijirea sănătăţii nu mai este o opţiune în zilele noastre. Cum stresul vieţii de zi cu zi este în creştere iar stilul de viaţă sănătos rămas la nivel de lozincă, fiecare dintre noi are nevoie de o îngrijire a sănătăţii mai devreme sau mai târziu. Putem fi mult mai eficienţi cu cheltuielile noastre, privind aspectele medicale, dacă l-am de gândi puţin din afara sistemului şi am face câţiva paşi simpli:

Asigurarea de sănătate – pachet de familie: diverse companii private de îngrijire a sănătăţii oferă pachete complete, care includ aproape toate investigaţiile de bază  şi teste/analize la un cost relativ mai mic decât în cazul în care acestea sunt achiziţionate în mod individual. Aceste pachete oferă, de asemenea, tratamente speciale, oferte şi alte beneficii pe care companiile le oferă clienţilor săi pentru fidelizare.

Stilul de viaţă sănătos:
Stim că prevenirea este mai eficientă decât vindecarea. Cu puţin efort, cu voinţa şi determinare putem adopta un stil de viaţă sănătos, ceea ce ne poate reduce mult cheltuielile privind serviciile medicale. Totul începe cu dieta echilibrată şi sport regulat. În afară de costurile cu serviciile medicale, acestea salvează, de asemenea, toate problemele dar şi durererile prin care treci atunci când eşti bolnav. Putem apela întotdeauna la ajutorul unui nutriţionist profesionist şi al unui profesor de fitness pentru a ne face un program individual care să se potrivească cu stilul nostru de viaţă.

Medicina alternativă: Din ce în ce mai multe persoane încep să se lovească de problemele lumii moderne. Cum riscurile şi costurile cu serviciile medicale au devenit din ce în ce mai mari, există o tendinţă în creştere faţă de terapiile alternative. De la masajul corporal la acupunctură şi yoga, opţiunile sunt multe. Aceste terapii sunt la fel de mult de ajutor ca un program de întreţinere care poate fi, în multe dintre cazuri, la fel de eficient ca un tratament.

Negocierea serviciilor medicale ca parte a pachetului salarial: Multe companii multinaţionale şi nu numai oferă asigurări de sănătate, ca parte a pachetului de recompensare, alături de salariu. Acest lucru nu numai că aduce unele avantaje fiscale pentru angajator, dar oferă, de asemenea, un sentiment de securitate pentru angajat.

Aşa cum se spune, „sănătatea este bogăţie”. Însă nicio cantitate de bogăţie nu poate cumpăra sanatatea, de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi  să avem un plan de îngrijire a sănătăţii. Putem apela la acest plan doar în cazul în care avem nevoie de el. Nu ar trebui să căutăm soluţii de ultim moment pentru că acestea sunt în general ineficiente şi … scumpe.

Un articol pus la dispoziţie de Centrul de Pregatire pentru Bac.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter