(P) De ce e nevoie de o asigurare de călătorie în vacanţă?

De Unica.ro, pe

Plecarea în concedii în străinătate ar trebui să se facă de fiecare dată şi cu o asigurare de călătorie, valabilă pe toată perioada şederii în ţara respectivă. O astfel de poliţă este necesară pentru turist în momentul în care se confruntă cu probleme de sănătate.
Având în vedere faptul că turiştii străini care nu beneficiază de o asigurare de sănătate vor fi nevoiţi să plătească sume foarte mari de bani în momentul în care au nevoie de servicii medicale, asigurarea de călătorie reprezintă o soluţie majoră, deoarece compania de asigurări va prelua cheltuielile impuse de apariţia unor urgenţe.
Ce riscuri acoperă o asigurare de călătorie?
– servicii de diagnosticare medicală (sunt excluse cele de tip homeopat sau alternativ)
– analize de sânge
– transportul de urgenţă la spital
– tratament cu medicamente sau necesitatea unor materiale medicale pentru recuperare
– cheltuieli impuse de necesitatea întreruperii călătoriei din cauze medicale sau a decesului persoanei asigurate
– repatriere
– naşterea prematură
– urgenţe stomatologice
Cât costă o asigurare medicală de călătorie?
Preţul pentru o astfel de poliţă variază de la caz la caz. Printre factorii care influenţează prima de asigurare se numără perioada de timp petrecută în afara ţării, compania de asigurări la care se încheie poliţa, ţara în care se călătoreşte şi limita de despăgubire.
De exemplu, la o limită de despăgubire de 30.000 de euro, cu o perioadă asigurată de 7 zile, tariful poliţei de călătorie se poate situa în jurul valorii de 20-27 de lei.
Practic, cu cât destinaţia este mai îndepărtată de România, cu atât preţul asigurării va fi mai mare. De asemenea, dacă un turist doreşte şi acoperirea deplasării în ţara respectivă, preţul va creşte la 32 – 81 de lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter