O fetiță de 6 ani a fost somată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași să-și plătească datoria

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 23 aprilie 2018, 13:30
O fetiță de 6 ani din Iași a fost somată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași să-și plătească datoria privind cheltuielile de spitalizare. Dacă suma nu va fi achitată, aceasta va fi executată silit.

O familie din Iași a primit o somație din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași (CJAS Iași), prin care i se cere să plătească suma de 35 de lei, reprezentând contribuția de asigurări de sănătate din perioada 2014 – 2015, când fetița lor de 6 ani a fost internată în spital, după ce a suferit o fractură de femur, informează Mediafax.

Dacă suma nu va achitată în termen de 15 zile, aceștia vor trebui să suporte cheltuielile de judecată și pe cele de executare silită.

Șeful CJAS Iași a declarat pentru Mediafax că nu pot trimite somațiile decât pe bază de CNP al asiguratului și dacă ar trimite tutorilor, informațiile nu ar mai coincide: „În timpul internării fetei, mama, în calitate de reprezentant legal, a mers cu copilul pentru a face nişte investigaţii în cadrul laboratorului din ambulatoriul unităţii medicale. Acolo, aceasta a semnat o declaraţie pe propria răspundere în care susţinea că minora nu ar fi fost internată în acel moment în spital, lucru neadevărat. Noi nu avem cum să decontăm de două ori aceleaşi servicii.”

 Citește și:

India va introduce pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii

O femeie din Mexic merge la liceu la 96 de ani

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter