4 roluri memorabile jucate de George Clooney

De Nicoleta Galeteanu, pe

Un personaj mereu în centrul atenţiei, George Clooney a fost mai mereu protagonistul filmelor în care a jucat. De data aceasta însă, actorul revine pe ecrane…
…într-o postură de prim rang în noul său film foarte aşteptat, Idele lui Marte.

Lansat săptămâna aceasta în cinematografele străine, filmul regizat de însăşi actor, îl prezintă pe chipeşul burlac în rolul unui candidat la Casa Albă.

Pelicula, ce a deschis festivalul veneţian din acest an, inspirat din momentul electoral care a cuprins America în 2008, spune povestea unui ambiţios secretar de presă, jucat de Ryan Gosling, al aspirantului la preşedinţie, care este desigur, Clooney, în rolul guvernatorul Mike Morris.

Povestea se concentrează însă pe drama consilierului, care alunecă în culisele unui scandal politic ce răvăşeşte ultimele zile ale competiţiei.

Alături de Clooney şi Gosling apar şi alte nume mari, precum Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei şi Paul Giamatti.

Presa de specialitate întrevede pentru George Clooney că acesta va fi rolul carierei sale, însă noi nu am omite nici  celelalte prestaţii memorabile ale actorului.
 
4 roluri memorabile jucate de George Clooney

Pasiune periculoasă/ Out of Sight (1998)

În pielea unui jefuitor de banci atipic, cunoscut de FBI, George Clooney a impresioant nespus publicul, jucând alături de Jennifer Lopez în această interesantă tragi-comedie.

Iar prestaţia sa nu a fost apreciată ca excelentă doar prin comparaţie cu intrepretarea lui Jlo, pentru că, în mod sprinzător, şi artista face o partitură foarte bună. Însă ipostaza pe care i-o propune Steven Soderbergh burlacului, de infractor notoriu, amuzant şi inteligent, dar mai presus de toate, capabil să iubească, a făcut publicul să se îndrăgostească de acest film… şi de el.
 
4 roluri memorabile jucate de George Clooney

Michael Clayton (2007)

Michael Clayton este un tip însărcinat să rezolve probelmele unei mari firme de avocatură din New York.

Fost procuror, fiu de poliţist, acesta trebuie să facă treaba murdară a distinsei corporaţii, cu clienţi dintre cei mai ciudaţi.
Pentru rolul omului bun la toate, actorul a fost nominalizat la Oscar.
 
4 roluri memorabile jucate de George Clooney

Marea hoinareală/ O Brother, Where Art Thou? (2000)

Comedia fraţilor Coen avea să îi dezvălui lui Clooney carisma fermecătoare, într-un rol pe care actorul îl joacă magistral.

Ulysses Everett McGill este un deţinut guraliv cu dificultăţi de adaptare la viaţa de condamnat la munca grea.

Reticent la a-şi mai petrece timp spărgând pietre în Mississippi, el reuşeşte să scape împreună cu alţi doi colegi de detenţie, cu care se îmbarcă în aventura vieţii lor, în căutarea libertăţii.
 
4 roluri memorabile jucate de George Clooney

Regii Deşertului/ Three Kings (1999)

Demonstrând cu măiestrie că poate juca şi roluri de comediant (Out of Sight), Clooney revine pe ecrane într-un film de aventură care se petrece în Irak, alături de alţi doi actori minunaţi, Mark Wahlberg şi Ice Cube.

Chiar dacă numeroasele filme despre război se pierd în negura timpului, pelicula lui David O. Russell rămâne în memoria cinefililor datorită în special distribuţiei.
 
4 roluri memorabile jucate de George Clooney
 
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter