Roboții vor putea înlocui oamenii în meseriile de risc

De Ioana Tătaru, pe
La summitul mondial al roboților, expoziție deschisă la Tokyo, până duminică, roboții ne arată că pot face cu succes munca fizică sau munca în condiții periculoase în locul omului.

Scopul summitului de la Tokyo este promovarea unei lumi în care roboții și oamenii trăiesc și muncesc împreună, cu succes

Un droid prietenos salută vizitatorii la summitul mondial al roboţilor, controlat de la distanță de un exponant, prin intermediul căștii pe care o poartă!

Captura Stirile Pro TV

Totodată, la „întâlnirea” roboților se află și roboți creați să facă munca grea și periculoasă în locul oamenilor. Poate să își creeze singur o hartă 3D a mediului, pe baza căreia își stabilește deplasarea. Se descurcă chiar și pe lumină foarte slabă și chiar dacă obiectele pe care le transportă îi blochează senzorii de vedere: „Sper să utilizăm acest gen de roboți în locul oamenilor în domenii precum construcția de avioane, acces sau construcția de nave maritime”, explică Kenji Kaneko, Institutul pentru Tehnologie Avansată, Tokyo.

Robotii la summitul de la tokyo

Roboții sunt controlați de la distanţă de un operator care are control complet asupra mişcărilor lui. Prin intermediu unei căşti de realitate virtuală, operatorul poate vedea exact ce „vede” robotul la locul de muncă: „Prin abilități precum: putere, viteză, dexteritate și inteligență, acești roboți pot duce la bun sfârșit orice sarcină care li se încredințează”, explică Kenji Kaneko. Alte companii dezvoltă așa numitele exo-schelete – supranumite uneori şi „salopete cu muşchi”. Cei care le îmbracă pot ridica obiecte foarte grele. Secretul forţei sporite este dat de aerul comprimat care umple costumul.

Scopul summitul de la Tokyo este „promovarea unei lumi în care roboţii și oamenii trăiesc şi muncesc împreună, cu succes”.

Sursa: StirileProtv.ro

Sursa: Captură stirileprotv.ro, 123rf.com

Citește și: Primul robot domestic ar putea fi lansat anul viitor

Robotul Sophia la București: „Îmi doresc să înțeleg și mai bine emoțiile umane”

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter