Vrei un Revelion exotic? Vezi propunerile globetrotterului Răzvan Marc

De Madalina Racorean, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 13:58

Câţi dintre noi nu ne dorim o baie de soare de Revelion? Nu este foarte greu ca această dorinţă să se transforme în realitate. Tot ceea ce trebuie să faci este să fii atent la ofertele agenţiilor şi să alegi destinaţii care îţi pot aduce distracţia la care tânjeşti în noaptea dintre ani.
Malta cu a sa Street Party din Valetta, Pahang, pe coasta de est a Maleziei, sau poate Petra din Iordania. Globetrotterul Răzvan Marc vine cu propuneri interesante pentru aventurierii ce-şi doresc anul acesta un sfărşit de an călduros.
Poţi alege Malta, un loc unde petrecerile se ţin lanţ de sărbători. O ţară ce aşterne la picioarele vizitatorilor un tablou care va dezvălui frumuseţi greu de găsit în altă parte. Una dintre cele mai populate oraşe de Revelion este Valletta, unde are loc petrecerea dintre ani în aer liber. Localnicii şi turiştii se adună în faimoasa piaţă St Geroge, unde pot fi adimirate artificii şi spectacole cu răsunet.
La fel de primitor este si Casino Malta, un loc potrivit pentru turiştii rafinaţi, care-şi doresc o noapte cu meniuri savuroase, băuturi fine şi nu în ultimul rând muzică de bună calitate. Unul dintre cele mai bune hoteluri din Valletta este Excelsior Grand Hotel de 5 stele, poziţionat la poalele cetăţii Valletta, cu o privelişte deosebită către apele mării Mediterane. Vei avea parte de Jacuzzi, saună, grădini private, precum şi de restaurant e de top cu baruri sofisticate. Nu lipseşte nici SPA- ul, iar cel mai modern este Grand SPA cu sală de fitness, salon de înfrumuseţare şi tratamente complete.
Punta del Este, Uruguay , poate fi o altă alegere. Răzvan Marc ne spune că este ” una dintre cele mai frumoase staţiuni din America de Sud. Hoteluri de lux, distracţie cât cuprinde ţi preţuri pe masură. E scump, însă este locul preferat al jet- set-ului sud-american şi nu numai. Preţurile ating apogeul în primele două luni ale noului an însă cu planificare din timp sunt suportabile.
La Punta de Este se ajunge, de obicei, cu o escală în Montevideo şi de acolo cu maşina încă140 de km. Air Europa şi Air France zboară din Madrid şi Paris spre capital Uruguayului.”
Dacă vrei o vacanţă activă de Revelion, alege Pahang, pe coasta de est a Malaeziei. „Vizite la temple săpate în stânci ascunse printre plantaţii de palmieri, triburi ce trăiesc în mijlocul unor lacuri sau plaje negre (cu nisip negru) fac parte din oferta zonei, alături de hoteluri de cinci stele şi preţuri cumsecade. Cel mai rapid se ajunge în Malaezia cu Qatar Airways (prin Doha) sau Turkish Airlines (prin Istanbul). KLM (via Amsterdam) oferă deseori preţuri bune pe aceasta rută. Din Kuala Lumpur până la Penang se ajunge fie cu transportul în comun (autocare de lux, scaune rabatabile, aer condiţionat) fie cu o maşină închiriataă(cu tot cu şofer) în aproximativ trei ore” spune Răzvan Marc.
Un alt tip de Revelion care să combine city-break, spa şi aventură se poate experimenta pe insula de nord a Noii Zeelande. Iată ce ne spune despre această destinaţie Răzvan: „Noaptea de sfârşit de an (şi ziua de după) în Auckland, cel mai cosmopolit oraş al ţării, urmat de bai nămoloase şi sulfuroase în Rotorua, poate fi un vis devenit realitate. Zona e ofertantă (de la bunjee-jumping şi până la inofensibilul dar fiorosul zorb, sfera de plastic în care te rostogoleşti pe dealuri). Auckland e foarte accesibil dacă zburaţi către el din Singapore, Hong Kong sau Sydney. Inspre aceste oraşe zboară majoritatea liniilor aeriene mari din Europa. Trebuie ştiut că nicio linie aeriană europeană nu zboară în Noua Zeelanda. În ţară vă veţi descurca perfect cu o maşină închiriată.”
Cine însă nu vrea să călătorească tocmai la celalalt capăt al lumii pentru 30 de grade la cumpăna dintre ani , recomandăm două staţiuni la Marea Roşie, la putin peste doua ore de zbor de Bucuresti: Eilat în Israel şi Aqaba în Iordania.” Revelioane calde se pot petrece în ambele staţiuni. Restaurantele şi hotelurile sunt pentru toate bugetele, iar Marea Roşie e la fel albastră, atât pe ţărmul iordanian, cât şi pe cel israelian.
De fapt distanţa dintre cele două staţiuni e atât de mica, încât atracţiile zonei se aplică indiferent pe care o veţi alege: Petra (Iordania), Marea Moarta (Israel, Iordania), Ierusalim (Israel) sau Bethlehem, chiar dacă a trecut Crăciunul… Opţional se pot face excursii şi până la Muntele Sinai în Egipt. Tarom zboară atât la Aman în Iordania cât şi la Tel Aviv în Israel (unde mai zboară şi El Al sau Wizz). De la aeroporturile de lângă capitale şi până în staţiuni există transport în comun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter