Ce este aplicația Google Flights. Trucuri de utilizare a Google Flights

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Joi, 23 martie 2023, 16:01

Aplicația Google Flights ia amploare și te ajută să găsești rapid zboruri la cele mai bune prețuri în întreaga lume. Află ce este Google Flights, cum se folosește această aplicație și câteva trucuri utile să beneficiezi de cele mai bune oferte prin Google Flights.

Cuprins

Milioane de oameni folosesc motorul de căutare Google pentru a căuta destinații de vacanță. Nu mai era decât un pas până la aplicația Google Flights care te ajută să găsești și cursele de avion către destinațiile dorite.

Lansată în anul 2011, aplicația Google Flights capătă amploare și începe să fie tot mai utilizată de internauți. Ea face parte din ramura Google Travel destinată călătoriilor și vacanțelor și te ajută să găsești zboruri la cele mai bune prețuri, accesând ofertele celor mai mari companii aeriene și agenții de turism.

Cum funcționează Google Flights

Ce este aplicația Google Flights. Trucuri de utilizare a Google Flights

Principala misiune a acestei aplicații este să găsească cele mai avantajoase curse aeriene pentru tine, dar este dotată cu diverse instrumente care te ajută și pe care nu le găsești pe alte site-uri de turism.

Românii s-au obișnuit să caute bilete de avion pe platforme precum Vola.ro, Momondo.ro, Kiwi.ro sau Esky.ro. În loc să mai cauți zboruri pe diverse pagini web, este suficient să intri pe Google Flights și să găsești cele mai avantajoase oferte într-un singur loc.

Google Flights este o platformă gratuită pe care o poți accesa la adresa https://www.google.com/travel/flights. Ea are o interfață simplă și intuitivă, care poate fi accesată de pe laptop sau de pe telefoanele cu sistem Android.

Google este cel mai popular motor de căutare pe internet din lume, cu o bază de date care cuprinde 25 de miliarde de pagini web. Aplicația Google Flights accesează milioane de pagini unde poate găsi cele mai avantajoase zboruri, în funcție de perioada care te intersează, în funcție de preț și de ofertele companiilor aeriene.

Trebuie să mai știi că această aplicație nu îți oferă posibilitatea directă de a cumpăra biletul de avion, dar te trimite către paginile web de unde pot fi achiziționate biletele pentru cursele aeriene dorite.

Marele beneficiu al Google Flights este că aplicația găsește cel mai avantajos preț în funcție de criteriile tale de căutare, într-un mod rapid.

Motorul de căutare evidențiază mai întâi o serie de zboruri recomandate. Sub aceste sugestii se află o bară de informații care îți oferă o evaluare dacă prețurile pe care le vezi sunt mai scumpe sau mai ieftine decât de obicei.

În dreapta sus există săgeți care te ajută să sortezi rezultatele pe baza diferitelor criterii: preț, durata, orele de sosire și plecare.

Google Flights, disponibil și în limba română

Cei mai mulți români care folosesc intensiv Google preferă limba română, astfel că aplicația Google Flights a fost dezvoltată și în limba română.

Tot ce trebuie să faci este să intri în aplicație și să selectezi destinația dorită și data la care vrei să pleci în călătorie. De asemenea, poți selecta o mulțime de criterii foarte utile:

– tipul de zbor de care ai nevoie: dus-întors, doar dus

– clasa de zbor (economy, first class, business class)

– numărul de persoane.

După ce ai ales destinația dorită, Google Flights te trimite într-o pagină nouă unde poți urmări o căutare mai detaliată. Aici poți alege:

  • compania de zbor preferată
  • numărul de escale
  • tipul și numărul de bagaje
  • intervalul orar pentru decolare
  • aeroportul pe care vrei să aterizezi
  • numărul maxim de zboruri, dacă este un zbor cu escală

Toate aceste criterii detaliate ajută orice călător să planifice călătoria cea mai confortabilă și cea mai sigură pentru el, mai ales în cazul persoanelor care se tem să zboare cu avionul din diverse motive.

Fie că accesezi Google Flights în engleză sau în limba română, motorul de căutare al acestei aplicații este foarte complex și îți oferă cele mai bune variante pentru bugetul tău, pentru perioada dorită și destinația ta.

Ce mai poți găsi pe Google Flights

Pare o aplicație simplă, cu toate acestea îți oferă o mulțime de detalii utile. În afară de ofertele de zbor, pe Google Flights mai poți găsi diverse informații despre oferta companiilor aeriene, despre evoluția prețurilor la biletele de avion sau despre condițiile de confort din aeronavă, spre exemplu despre spațiul dintre rânduri.

Dacă nu ești hotărât asupra zilei în care vrei să pleci în călătorie, poți introduce un interval de câteva zile, iar Google Flights îți poate oferi o diagramă a celor mai bune prețuri din perioada respectivă. Spre exemplu, s-ar putea ca zborul de care ai nevoie să fie mai ieftin marți, decât joi și atunci vei face o economie substanțială, dacă îți poți devansa plecarea cu două zile.

Un calendar al celor mai bune oferte

Mai mult decât atât, Google Flights îți poate arăta cum va evalua prețul biletului de avion pe următoarele luni, în cazul în care vrei să îți rezervi un zbor și peste două, trei sau chiar șase luni de zile.

Astfel, vei putea identifica perioadele cele mai avantajoase din punct de vedere al prețului în cazul companiei preferate și îți poți face un obicei să călătorești când prețurile sunt în scădere.

Grafic de prețuri pe câteva luni în avans

Un alt beneficiu pe care ți-l oferă aplicația este acela de a putea rezerva biletul de avion înainte ca prețul acestuia să crească pe baza unui grafic foarte ușor de înțeles de către orice utilizator. Graficul de prețuri îți va arăta prețul biletului de avion în fiecare zi. Acest grafic are săgeți în partea de jos unde vei putea extinde căutarea pe o perioadă mai lungă de timp, comparând diverse prețuri disponibile.

Ulterior, aplicația îți va trimite pe mail diverse oferte de preț și cele mai bune sfaturi de călătorie către destinațiile dorite.

Ce servicii îți mai oferă aplicația Google Flights

macheta unui avion pe o harta a lumii
Google Flights, aplicatia cu care iti planifici vacanta

Așa cum era de așteptat de la un motor Google, și aplicația Flights te poate îndruma către numeroase informații utile. În momentul în care cauți o destinație de zbor vei primi diverse informații despre mijloacele de transport pe care le poți accesa de la aeroport la momentul aterizării.

Aplicația te mai ajută și cu oferte de cazare avantajoase și poți accesa diverse criterii de căutare, în funcție de confort și accesibilitate. Nu în ultimul rând, vei fi îndrumat către o hartă a zonei sau a orașului, către obiectivele turistice, activitățile și ofertele turistice din orașul respectiv.

Cu aplicația Google Flights găsești cel mai avantajos zbor, găsești mijloace de transport din și spre aeroportul respectiv, îți găsești cazare, restaurante, obiective turistice și evenimente culturale majore care te pot interesa în zona respectivă. Este o aplicație complexă, dar ușor de utilizat, cu care îți poți planifica orice citybreak, orice excursie și orice vacanță, indiferent de pretențiile și așteptările tale.

Achiziționarea biletelor

Așa cum precizam mai sus, aplicația Google Flights nu te ajută să cumperi biletele, ci doar te îndrumă către cele mai bune oferte. După ce ai ales cursa și oferta cea mai bună pentru tine, platforma te redirecționează către site-ul companiei aeriene pentru a finaliza procesul de cumpărare, efectuând plata prin intermediul acesteia.

Dar, dacă nu ești hotărâtă să finalizezi achiziția biletului de avion și vrei să continui căutarea, poți alege și varianta ca aplicația să urmărească prețurile pentru tine. În acest fel, vei primi actualizări cu privire la orice modificări care apar în prețul biletelor și vei putea alege ulterior o ofertă avantajoasă.

Trucuri să utilizezi Google Flights la adevăratul ei potențial

Utilizatorii care au accesat aplicația sunt mulțumiți în primul rând de rapiditatea cu care afișează cele mai bune oferte de călătorii cu avionul. De asemenea, utilizatorii sunt încântați de numeroasele instrumente de căutare pe care le oferă această platformă, ceea ce ajută la o selectare mai riguroasă a zborurilor de care ai nevoie.

Iată și câteva trucuri care fac navigarea pe această platformă mult mai rapidă și eficientă.

Zilele verzi

Urmărește perioadele și zilele marcate cu culoarea verde. Această culoare îți arată prețurile cele mai mici. Iar dacă accesezi mai des aplicația Google Flights vei observa diverse ferestre în care ești atenționat asupra unor chilipiruri greu de refuzat.

Funcția Explore

Această funcție te ajută să îți concentrezi căutările, atunci când nu știi sigur ce anume ți se potrivește. Pur și simplu accesezi Explore apoi introduci datele aproximative, bugetul, numărul de pasageri, destinația orientativă, iar această funcție îți va prezenta mai multe oferte de călătorie. Mai mult decât atât, îți poate arăta obiective de interes din zona respectivă pe hartă, precum și prețurile cazărilor din zonă, tot pe hartă.  

Alertele

Accesează alertele pentru a primi informații pe mail despre scăderea prețurilor, despre ofertele last minute sau diversele beneficii pe care le mai poate oferi compania aeriană pentru zborurile de care ești interesat.

Fii flexibilă

Urmărește calendarul de prețuri pe zile și modifică plecarea în funcție de zilele cele mai ieftine. Poți face economii substanțiale, de câteva sute de euro sau dolari.

Modul incognito

Google Flights îți oferă posibilitatea de a face căutări în modul incognito. Uneori, prețurile biletelor la avion sunt mai scumpe pentru anumite destinații și locații foarte solicitate. Dacă nu ești mulțumită de ofertele pe care le găsești, poți încerca o nouă căutare în modul incognito și s-ar putea să găsești oferte mai bune.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter