Destinaţii turistice pentru luna mai. Istorie, artă, distracții și plajă!

De Adina Zamfir, pe

Caută cele mai potrivite destinații turistice pentru luna mai aproape de țara noastră sau pe meleaguri exotice, să te bucuri de o primăvară colorată și caldă. Noi îți propunem un top al celor mai atractive destinații turistice pentru luna mai în care vei găsi orașe pline de farmec și locuri pitorești.

Cuprins

Tot mai multe orașe istorice, stațiuni la mare sau parcuri naționale devin destinații turistice pentru luna mai. Este perioada cea mai potrivită să explorezi locurile asaltate de turiști pe timpul verii. În luna mai, temperaturile sunt plăcute, prețurile acceptabile, iar numărul de turiști mult mai redus față de lunile iunie, iulie sau august.

În multe zone din Europa poți face plajă deja în luna mai. Nu este nevoie să te duci în Bali sau în Thailanda. Poți descoperi câteva locuri cu aer exotic și aproape de țară.

Destinații turistice pentru luna mai în Europa

Toate marile orașe ale Europei, sufocate de turiști în timpul verii merită vizitate primăvara. Marile capitale precum Paris, Londra sau Berlin, orașele emblematice precum Barcelona, Milano sau Marsilia au un farmec aparte în luna mai, sunt mai colorate, mai vii, dar mai libere.

Salonic – istorie și delicii culinare

Salonic Turnul alb si vedere spre port

Luna mai poate fi o perioadă excelentă să vizitezi Salonicul, cel de al doilea oraș ca mărime al Greciei după Atena. Aici vei găsi o atmosferă colorată, străduțe pavate pline de culoare, terase deschise peste tot, magazine de suveniruri, bisericuțe mici de piatră și locuri de relaxare aproape de mare.

Începe ziua cu o vizită la Muzeul de Arheologie apoi treci pe la Rotonda lui Galerius. Odihnește-te în curtea Bisericii Sfânta Sofia și admiră frescele din interior. Petrece după amiaza pe străzile orașului, treci prin Piața Aristotelous și intră prin magazinele cu produse locale, apoi mergi către celebrul Turn Alb de unde vei avea o panoramă deosebită asupra portului.

Salonicul este un oraș încărcat de istorie și cultură, cu o moștenire bogată lăsată de romani, otomani sau venețieni, cu o amprentă grecească puternică și bogat în atracții turistice la fiecare pas. Salonicul este totodată o experiență culinară savuroasă și un oraș pe care trebuie să îl vizitezi la pas, mai ales primăvara!

Viena – capitala muzeelor și a parcurilor

Destinaţii turistice pentru luna mai. Istorie, artă, distracții și plajă!
Gradinile Schonbrunn

Parcurile din Viena se umplu de flori primăvara, iar luna mai este una dintre perioadele excelente pentru a vizita frumoasa capitală a Austriei. Dacă ai mai fost deja aici și ai vizitat deja muzeele sau palatele imperiale, primăvara merită să petreci mai mult timp în aer liber, pe străzile orașului și prin grădinile publice. Aproape jumătate din suprafața orașului, peste 200 de kilometri pătrați, reprezintă spațiu verde și aproape în orice sector al orașului ai un parc în care te poți plimba.

Mergi la Grădina Botanică a Universității din Viena, a cărei intrare este pe strada Mechelgasse.

În apropiere se află Palatul și Grădina Belvedere, un adevărat paradis al florilor de primăvară, de unde vei avea și un peisaj fabulos cu palatele și clădirile istorice din centrul Vienei.

De aici poți merge în DonauParc, un parc amenajat pe malurile Dunării, unde poți urca în celebrul turn care îți oferă o priveliște fantastică spre Dunăre și spre întregul oraș.

Parcul Schonbrunn este de asemenea unul dintre cele mai frumoase din oraș, un parc vast, cu arbori seculari, dar și cu ronduri pline de flori. Intrarea în parc este gratuită. De aici poți vizita Orangeria, Grădina Zoologică sau Casa Palmierilor, doar câteva din numeroasele locuri inedite pe care merită să le vizitezi în Viena.

Bratislava – o poveste medievală

Destinaţii turistice pentru luna mai. Istorie, artă, distracții și plajă!
Bratislava la apus

Orice vizită în capitala Slovaciei trebuie să înceapă de la Castelul Bratislava, puternica fortăreață care a rezistat între Alpi și Carpați și care a găzduit zeci de regi și regine.

De pe terasa castelului vei avea o panoramă uluitoare către Dunăre și către ținuturile de la granița cu Ungaria, iar la interior vei descoperi o colecție bogată de vestigii și obiecte de artă care reflectă istoria orașului din perioada medievală până în prezent.

În Bratislava nu rata Biserica Sf. Elisabeta sau Biserica Albastră, Catedrala Sf. Martin și Piața Hviezdoslavov de unde poți explora apoi străduțele din centrul istoric. 

Praga – tradiții și istorie

Praga poduri peste Vltava

Capitala Cehiei este unul dintre cele mai atractive orașe aproape de România, alături de Budapesta sau Viena. O poți vizita în luna mai când vremea este numai bună să te plimbi pe străduțele medievale, să te odihnești la terasele de pe malul Vltavei și să petreci cât mai mult timp în aer liber pe colina Petrin, de unde poți admira arhiectura orașului vechi.

Descoperă Castelul din Praga cu muzeele și catedrala sa, cu atelierele meșteșugarilor și magazinele cochete de suveniruri. Traversează podul Carol și plimbă-te agale pe străzile cu alură istorică, fă o plimbare și cu tramvaiele colorate apoi fă o pauză la o halbă de bere bună și proaspătă în grădina Letna.

Split – oraș emblematic pentru Adriatica

orasul Split Croatia

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Croației și una dintre cele mai atractive destinații turistice pentru luna mai, orașul Split te întâmpină cu vestigii antice fabuloase și cu o istorie bogată, cu o arhitectură colorată de influența venețiană și cu peisaje de-a dreptul romantice spre Marea Adriatică.

Aici trebuie să începi vizita de la Palatul lui Dioclențian, să treci prin Poarta de Aur și să te pierzi apoi pe străduțele cu farmec medieval. Seara te poți plimba pe faleza plină de palmieri și poți gusta din preparatele locale pline de savoare la una dintre numeroasele terase deschise cu vedere la mare.

Din Split poți face scurte excursii către orașul antic Salona sau către plajele cele mai frumoase din apropiere, din Zlatni Rat sau Brela.

Plitvice – cel mai frumos parc național al Croației

Destinaţii turistice pentru luna mai. Istorie, artă, distracții și plajă!

O altă destinație de top din Croația, Parcul Natural Plitvice îți oferă peisaje fabuloase în luna mai. Este perioada cea mai frumoasă din an, când toată natura este de un verde crud, pajiștile sunt pline de flori, crângurile sunt pline de păsări, iar apele lacurilor și cascadele sunt mai bogate ca niciodată și mai albastre.

Parcul Național Lacurile Plitvice se află în Patrimoniul UNESCO și reprezintă unul dintre locurile ireal de frumoase din întreaga lume. Salba de lacuri care străbate dealurile și canioanele din zonă formează cascade și căderi de apă romantice, care pot rivaliza cu peisajele din Bali.

O zi este prea scurtă pentru a vizita parcul. Merită să stai în zonă cel puțin trei zile și să vizitezi diverse zone din parc, fie la picior, pe potecile amenajate de rangeri, fie cu vaporașele. Lacurile care traversează parcul s-au format pe formațiuni din travertin, de unde și culoarea ireal de albastră, turcoaz sau verde smarald a apelor.

Vaticanul – bijuteria Romei

Vatican Piata Sf. Petru
Vatican Piata Sf. Petru

Cel mai mic stat din lume atrage mai mulți turiști în fieare an decât Roma, capitala care îl găzduiește. Vaticanul este un loc unic, este inima religiei catolice și totodată reședința Papei. În luna mai este o perioadă potrivită să vizitezi Vaticanul, înainte ca piațetele lui să fie invadate de turiști.

Aici poți vizita Piața și Bazilica Sf. Petru, unde vei putea admira baldachinul de 29 de metri al lui Bernini, care se gaseste pe altarul papal, Pieta lui Michelangelo (a doua capodopera a marelui artist, dupa Statuia lui David de la Florenta) si fascinanta Capelă Sixtină.

Vizita poate continua la Castelul SantAngelo și în muzeele Vaticanului aflate în Palatul Vatican și în Palatul Belvedere, care adăpostesc una dintre cele mai valoroase colecții de artă din lume.

Destinații cu aer exotic pentru luna mai

Luna mai este începutul sezonului estival în cele mai calde zone din Europa. Poți începe deja să faci plajă în Tenerife, în Algarve sau în Mallorca. Tot pentru primele zile de plajă poți merge în Santorini sau în Creta, în Grecia. Iată câteva destinații europene și nu numai cu aer exotic numai bune pentru luna mai.

Insulele Azore – Sao Miguel

Destinaţii turistice pentru luna mai. Istorie, artă, distracții și plajă!

Una dintre cele mai atractive destinații turistice pentru luna mai o reprezintă arhipelagul Azorelor, din Oceanul Atlantic. Toate cele nouă insule au aeroporturi și este ușor să ajungi aici, chiar dacă nu ai curse directe din București.

Pentru început, poți alege cea mai mare insulă, Sao Miguel, unde te așteaptă plaje excelente, dar și păduri luxuriante, cascade și ape termale, drumeții și peisaje mirifice. Mulți turiști spun că este o adevărată grădină a Raiului, datorită vegetației bogate și a locurilor sălbatice.

Plajele sunt principalele atracții ale insulei, dar și traseele pentru drumeții din parcul național. Iar dacă urci pe munte, trebuie să ajungi la celebra cascadă Salto da Farinha.

Ayia Napa – Cipru

Destinaţii turistice pentru luna mai. Istorie, artă, distracții și plajă!

Această stațiune este considerată de top printre iubitorii de plajă și soare care merg în Cipru. Este o adevărată Ibiza din insula cipriotă și le oferă turiștilor nu doar peisaje de vis, plaje cu nisip fin și mâncăruri savuroase, ci și o viață de noapte intensă.

Cine vrea doar să petreacă noaptea și ziua să stea la plajă încă din luna mai, poate merge în Cipru în Ayia Napa. Stațiunea se laudă cu 14 plaje care dețin celebrul Steag Albastru.

Corsica – natură și plaje sălbatice

Destinaţii turistice pentru luna mai. Istorie, artă, distracții și plajă!

Cu numeroase locuri speciale și sălbatice, care te vor duce cu gândul la Seychelles, Corsica este o adevărată surpriză pentru turiștii care o descoperă pentru prima dată. Este o insulă mai puțin frecventată de amatorii de plajă, este mai sălbatică, are multe golfuri intime și plaje puțin cunoscute, păzite de stâncile abrupte care răsar direct din mare.

Dar este o destinație interesantă pentru cine vrea un loc exotic, natural și sălbatic, numai bun de vizitat în luna mai pentru flora ei bogată și pentru atmosfera caldă. Locuri recomandate pe Corsica ar fi Palombaggia, Bonifacio, Porto-Vecchio, Calvi, Bastia, Saint-Florent sau Cap Corse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter