Ce țări poți să vizitezi în luna martie. Destinații istorice și exotice

De Adina Zamfir, pe

Alege țări din apropierea României, pe care merită să le vizitezi în luna martie pentru bogata lor istorie și pentru muzeele fabuloase. Dar și țări exotice, în care vei descoperi peisaje uimitoare și animale rare.

Cuprins

Cele mai multe țări pe care poți să le vizitezi în luna martie te vor atrage cu destinațiile lor inedite, cu muzeele bogate, cu parcurile tematice sau cu rezervațiile naturale. Poți alege țări în care vei face plajă cu mult timp înainte să se deschidă sezonul pe litoralul Mării Negre sau poți alege țări cu atracții turistice unice în lume.

Ce țări să vizitezi în luna martie aproape de România

Luna martie este perioada cea mai potrivită să explorezi muzeele din marile capitale europene, să te pierzi pe străduțele cu aer medieval, să descoperi taverne, ateliere și meșteșuguri, berării și localuri cu specialități culinare. În luna martie poți vizita orice țară din Europa, mai aproape sau mai departe de casă, dar mai ales țările în care fluxul de turiști crește vertiginos când vine vremea caldă.

Austria – city break în Viena

ce-sa-vizitezi-in-viena

Temperaturile din luna martie sunt tot mai plăcute, iar parcurile din Viena se umplu de ghiocei și zambile. Este o perioadă în care poți vizita pe îndelete capitala Austriei, pentru a descoperi muzeele ei deosebit de bogate, palatele imperiale, grădinile și parcurile, casele memoriale, serele sau celebrul parc de distracții Prater.

Un city break nu îți ajunge niciodată pentru a descoperi toate comorile Vienei, dar te poți întoarce oricând în capitala Austriei, primăvara sau toamna târziu, când prețurile sunt mai accesibile, iar numărul de turiști mult mai restrâns.

O vizită în Viena trebuie să înceapă de la Muzeul Albertina și Palatul Hofburg, poți merge la Operă sau la Palatul Schonbrunn. Nu uita de Casa Fluturilor, de Grădina Zoologică, de Muzeul Tehnic sau Muzeul Madam Tussauds – muzeul figurilor de ceară.

Cehia – city break în Praga

Circuit Praga-Viena

Luna martie poate fi una dintre cele mai bune perioade să vizitezi Praga. Este o perioadă mai puțin aglomerată și vei reuși să te plimbi prin centrul vechi în voie, fără să fii asaltată de valurile de turiști care vor să traverseze Podul Carol sau castelul.

Un tur în fosta capitală a regilor Boemiei trebuie să înceapă din complexul monumental al castelului, în cartierul Hradcany. Aici vei putea vizita Catedrala Sf. Vitius, Vechiul Palat Regal, Aleea de Aur sau Turnul Pulberilor. Coboară apoi spre centrul istoric al orașului pe Podul Carol, renumit în întreaga lume datorită arhitecturii sale și datorită statuilor închinate unor regi și personalități marcante din istoria Cehiei. Știai că faimosul pod al Pragăi nu a fost construit întâmplător? El a fost perfect aliniat cu mormântul Sf. Vitius din catedrală și cu poziția soarelui la echinocțiu în anul 1357.

Vizitează piața orașului vechi, admiră Ceasul astronomic și biserica Tyn. Fă un mic ocol prin piața Havelska unde poți cumpăra tot felul de suveniruri sau obiecte de artă, apoi te poți relaxa la o berărie locală unde poți gusta tot felul de specialități culinare. Nu uita de Casa dansatoare și de turnul Petrin, aflat pe un deal de unde poți admira o panoramă foarte largă a orașului Praga.   

Iordania – pe urmele vestigiilor creștine

Iordania

Iordania este o țară plină de istorie, cu numeroase vestigii creștine, dar și cu numeroase atracții culturale inedite, cu cetăți romane și castele medievale. Ruinele din străvechiul oraș Petra te vor impresiona cu siguranță și trebuie să le vizitezi înainte de a merge la Jerach, unde vei descoperi vestigiile ocupației romane.

Din ținutul ruinelor, poți ajunge la muntele Nebo, unde Moise le-a arătat în zare evreilor Tărâmul Făgăduinței. Nu trebuie să ocolești orașul Amman, atât de pitoresc, un amalgam de tradiții și arhitectură veche împletită cu locații moderne, hoteluri și magazine care te vor atrage cu vitrinele lor colorate.

Din Capitala Iordaniei, trebuie să mergi apoi către Marea Moartă și să plutești pe apele ei sărate, apoi la Aqaba, la Marea Roșie, unde vei descoperi o stațiune cu toate facilitățile moderne și cu hoteluri de lux. Nu uita să mergi și pe malul râului Iordan, acolo unde se adunau pe vremuri tinerii care îl urmau pe Iisus. Iordanienii spun că pe meleagurile lor ar fi fost botezat Hristos de către Sf. Ioan, în apele râului Iordan.

Iordania este una dintre țările cele mai accesibile pe care merită să le vizitezi în luna martie, înainte ca temperaturile din timpul zilei să crească și să devină mai greu de suportat.

Portugalia, Algarve – ținutul florilor de migdal

Ce țări poți să vizitezi în luna martie. Destinații istorice și exotice

Portugalia este una dintre cele mai accesibile țări pe care le poți vizita în timpul primăverii sau în lunile septembrie – octombrie, când încă mai poți face plajă la mare. Dar în luna martie, regiunea Algarve oferă un spectacol uimitor prin livezile ei întinse de migdali înfloriți.

Marea este rece în această perioadă, dar poți merge la plajă în miezul zilei. Însă cel mai bine este să mergi pe drumul migdalilor, care pleacă din Silves către Sao Bartolomeo. Migdalii în floare și portocalii, care încep și ei să înflorească în luna martie, oferă un spectacol încântător pe colinele din regiunea Porto.

Vestea bună este că poți descoperi această zona minunată din Portugalia în timpul unei călătorii cu trenul. În fiecare sâmbătă din luna martie, un tren special pleacă din gara Porto-Campanha către Pocinho. Vei putea admira dealurile cu migdali înfloriți și vei putea descoperi la capătul călătoriei tot felul de delicii culinare și preparate tradiționale în localurile din cele mai frumoase sate din Portugalia.

Destinații și țări exotice să vizitezi în luna martie

Turiștii iubitori de natură, care vor să descopere destinații cu totul speciale, exotice și inedite, se pot îndrepta către Africa sau insulele din Oceanul Pacific.

Fuerteventura – insula primăverii eterne

Ce țări poți să vizitezi în luna martie. Destinații istorice și exotice

Vremea este excelentă în luna martie pe această insulă din Arhipelagul Canare care se află cel mai aproape de coasta africană. Soarele strălucește aproape șapte ore pe zi, iar șansele de ploaie sunt foarte mici. Datorită plajelor sale superbe, datorită climei blânde și a stilului de viață relaxat de aici, insula se pare că era cunoscută încă din Antichitate drept Insula Fericiților. În zilele noastre a căpătat și numele de Insula primăverii eterne, datorită temperaturilor foarte asemănătoare cu cele din luna aprilie.

Fuerteventura este o destinație pentru iubitorii de plajă, care vor să se relaxeze și să uite de griji, dar și o destinație excelentă pentru familiile cu copii. Poți găsi ușor cazare la prețuri accesibile și poți alege în fiecare zi altă plajă, cu nisip fin, cu valuri line și numeroase facilități pentru petrecerea timpului liber.

Pe această insulă, poți vizita parcul Oasis care găzduiește o grădină zoologică și poți participa cu cei mici la spectacole distractive cu papagali. Grădina zoologică este foarte mare și bogată, iar vizita poate să dureze o zi întreagă. Te mai poți distra cu familia în Acua Parcul din Corralejo, poți face o plimbare cu cămilele printre dunele de nisip din interiorul insulei sau poți face o plimbare pe mare cu nava piraților Pedra Sartana.

Insulele Galapagos – animale rare și peisaje inedite

Ce țări poți să vizitezi în luna martie. Destinații istorice și exotice

Situate la est de Ecuador, Insulele Galapagos reprezintă un adevărat paradis pentru cercetători, dar și o destinație curioasă pentru turiștii pasionați de mediu, ecologie și protecția animalelor. Pentru a ajunge pe insulele Galapagos trebuie să ai un permis special și să declari scopul vizitei.

În Galapagos poți admira lei de mare, broaște țestoase uriașe, cu vârste venerabile de câteva sute de ani, păsările frigate cu gușa roșie sau colonii de pinguini simpatici. Pe aceste insule vulcanice izolate trăiesc sute de specii endemice, care nu se întâlnesc în alte părți ale lumii, și tot de aici s-a inspirat Charles Darwin pentru teoria sa dedicată evoluției speciilor.

Tanzania – Africa sălbatică

Ce țări poți să vizitezi în luna martie. Destinații istorice și exotice

Este una dintre cele mai inedite țări pe care poți să le vizitezi în luna martie. Vremea este bună, temperaturile sunt potrivite, iar sezonul ploios începe de obicei din luna aprilie. În luna martie, te poți bucura de peisajele exotice din Tanzania și de excursiile în parcurile naționale Serengeti sau Ngorongo unde vei putea face un safari pentru a întâlni animale rare, lei, zebre, rinoceri sau antilope.  

Poți merge pe malurile lacului Victoria, cel mai mare lac de pe continentul african, un adevărat paradis pentru iubitorii de păsări sau pentru cei care doresc să pescuiască. Vei avea aici ocazia să urmărești păsări de apă deosebite precum stârci, berze, egrete, cormorani, ibiși, păsări-rinocer, dar și păsări de pradă, inclusiv cea mai mare densitate de vulturi pescari din lume. În interiorul lacului se află Insula Rubondo, unde te poți relaxa pe plaje de nisip fin, admirând panorama unei păduri africane autentice.

Între orașele mari ale țării, unde poți simți pulsul vibrant al Tanzaniei, merită să vizitezi Dar es Salaam, un oraș cu o arhitectură colonială de inspirație britanică și germanică. Aici poți vizita Muzeul Satului sau Grădina Botanică și poți merge în rezervația Marina pentru plajă sau pentru snorkelling.

Tot în Tanzania poți vizita coloniile de păsări flamingo pe lacul Natron, țestoasele uriașe de pe Insula Închisoare sau leii cățărători din Parcul Național Lacul Manyara. De neuitat va fi și vizita în teritoriile triburilor Masai, care te vor uimi cu portul lor colorat, cu obiceiurile, tradițiile și locuințele lor seminomade.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter