Chirurgul a reușit să salveze viața pacientului, dar când a ieșit din operație a izbucnit în plans: „Este prea târziu”

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 22 noiembrie 2017, 16:52
Ai visat vreodată să fii medic? Majoritatea copiilor îi idolatrizează pe medici pentru că salvează vieți și vindecă boli, fără să știe ce sacrificii imense fac aceștia.

Doctorii merită să fie numiți niște eroi tăcuți nu numai pentru că studiază ani de zile pentru a putea profesa, dar mai ales pentru alegerile lor de a fi în măsură să servească oamenii. Ei au înțeles și au acceptat necesitatea de a învăța ani în șir deoarece știau că au de-a face cu vieți omenești.

Medicii pot fi extrem de ocupați, ceea ce face imposibil să petreacă timpul necesar cu familiile lor, chiar și când vine vorba de o situație urgentă. Zhang Xinzhi, un chirurg în vârstă de 55 de ani din Anhui, China a avut de făcut o alegere extrem de dificilă, care a impresionat mulți oameni. Tatăl lui era pe moarte și era ultima lui șansă să îl mai vadă. În același timp, unul dintre pacienții săi era, de asemenea, pe moarte și trebuia să îl opereze de urgență pentru a-i salva viața. A fost o alegere foarte grea pentru el, dar a luat una.

Zhang și-a vizitat tatăl înainte de operație și l-a informat că un pacient avea nevoie de el în sala de operații. Tatăl lui în vârstă a înțeles, i-a zâmbit și a dat blajin din cap înainte ca medicul să îl părăsească.

Deși era îndurerat și cu gândul la tatăl lui, Zhang a reușit să termine cu bine operația și să salveze viața pacientului. Însă, din păcate, nu a putut să își vadă tatăl pentru ultima oară și să îi fie alături în ultimele lui clipe.

Zhang, care este un chirurg renumit cu 33 de ani de experiență, a spus: În acea zi eram lovit de durere și trist pentru că nu puteam rămâne alături de tatăl meu. M-am simțit atât de vinovat că nu l-am putut vedea pentru ultima dată și nu am putut fi alături de el, dar sunt doctor și salvarea vieților pacienților mei este la fel de importantă”.

Chirurgul a primit laude din partea tuturor celor care i-au aflat povestea, însă el dorește să rămână umil spunând că orice medic ar fi luat aceeași decizie: ,,Deși regret că nu am stat alături de tatăl meu în ultimele sale clipe, sunt convins că el ar înțelege și mi-ar sprijini decizia, știe că nu sunt doar fiul lui, că am în plus și responsabilități uriașe de medic”, a conchis Zhang Xinzhi.

Citește și – De ce să nu judeci oamenii (povestea chirurgului)

Citește și – I s-a spus că e doar o asistentă. Iată cum a răspuns

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter