Prinţul Philip, supus unei intervenții chirurgicale din cauza unei probleme cardiace

De Unica.ro, pe
Prințul Philip a fost supus unei “intervenții reușite“ pentru o afecțiune cardiacă, după cum a anunțat Palatul Buckingham. Acesta va rămâne sub supraveghere medicală mai multe zile. 

Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, s-a simţit rău din cauza unei infecții și a fost spitalizat pe 16 februarie. După două săptămâni, acesta a fost transferat de la spitalul King Edward VII din Londra la spitalul Bartholomew’s, una dintre cele mai mari unităţi pentru boli cardiovasculare din Europa, pentru „teste și observații” cu privire la o problemă cardiacă. Acesta a primit în continuare tratament pentru infecție. Palatul a spus că Philip „răspunde la tratament”.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat anti-COVID-19

Ducele de Edinburgh „a suferit o procedură de succes pentru o afecțiune cardiacă preexistentă la Spitalul Sf. Bartolomeu.” Acesta „va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze”, a anunțat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, potrivit people.com

Fiul său Charles, moştenitorul tronului, i-a făcut o vizită la spital. Nepotul său, prințul William, a asigurat săptămâna trecută că bunicul său se simte bine şi că medicii „îl monitorizează”.

Citește și: Prințul Philip. Imagini de colecție cu soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

În urmă cu aproape zece ani, soțul reginei Elisabeta a II-a a fost transportat cu avionul la spital și a fost supus unei operații de urgență pentru a introduce un stent coronarian și pentru a ameliora o arteră blocată. 

Ducele de Edinburgh va împlini 100 de ani în data de 10 iunie 2021.

Sursă foto: Profimedia

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter