Replica unui bărbat de culoare, după ce a fost victima rasismului într-un aeroport

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 11 decembrie 2017, 14:00
Emmit Walker, un producător muzical, a cumpărat un bilet la clasa I pentru a zbura de pe aeroportul „Ronald Reagon” din Washington DC către Republica Dominicană, cu ocazia aniversării lui de 37 de ani. Dar vacanța lui a început prost, după ce câțiva pasageri au încercat să intre în fața lui la coada de îmbarcare, după ce au presupus că bărbatul de culoare nu va călători la clasa I.

Însă Emmit a avut o replică genială, pentru care a fost aplaudat de toți cei care au asistat la această scenă în aeroport.

„Mă scuzați, dar cred că vă aflați la rândul greșit. Trebuie să ne lăsați să trecem. Acest rând este unul cu prioritate când se va face îmbarcarea în avion”, i-a spus femeia care se afla în spatele lui.

„Prioritate înseamnă clasa I, corect?”, a întrebat-o Emmit pe femeia blondă, care devenise ușor irascibilă. „Da, însă mă scuzați, vă vor striga și pe voi după ce ne urcăm noi în avion”, a adăugat ea.

Bărbatul i-a arătat femeii biletul de îmbarcare și i-a spus: „Relaxați-vă, doamnă pentru că mă aflu în locul potrivit și am ajuns aici înaintea dumneavoastră. Așa că trebuie să vă așteptați rândul după mine”.

Însă, femeia blondă nu a cedat și a continuat să îi spună lui Emmit că „probabil ești militar sau ceva, dar noi am plătit pentru locurile noastre și trebuie să ne lași să trecem”.

Dorind să încheie discuția cât mai repede, bărbatul de culoare i-a replicat femeii: „Nu, sunt prea mare pentru a fi acceptat în vreo armată, doamnă. Sunt doar un negru cu bani”. Imediat după această replică, toți cei din aeroport au început să îl aplaude pe bărbatul de culoare.

Ulterior, Emmit Walker a povestit întregul incident pe o rețea de socializare, unde s-a viralizat instant. A doua zi însă, producătorul muzical și-a cerut scuze femeii pentru că a făcut-o de rușine în mediul virtual.

„Când am postat imaginea cu ea pe Facebook, nu mă așteptam să ia așa o amploare. Credeam că voi primi patru- cinci comentarii amuzante la această postare și cu asta basta”, a explicat Walker.

Citește și – I-a fost frică să se aşeze lângă o femeie musulmană în avion. Ce a urmat este o adevărată lecţie de viaţă

Citește și – „O doamnă mi-a cerut să-i schimb locul. Nu voia să stea lângă un negru”

Foto – 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter