Aglomerație pe aeroportul Henri Coandă din cauza crizei din Ucraina. Ce li se recomandă călătorilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 05 martie 2022, 10:28

Traficul de pasageri pe aeroportul Henri Coandă a înregistrat, în ultimele zile, o creştere de peste 40-50% faţă de cel planificat, din cauza crizei din Ucraina. În anumite momente ale zilei sunt aglomerări pe fluxurile de sosiri şi plecări.

Pentru ca toți călătorii care ajung pe aeroportul Henri Coandă să se îmbarce la timp și în siguranță, compania le recomandă să se prezinte la aeroport cu 2,5 – 3 ore înainte de ora decolării.

Aceasta a mai anunțat că s-au luat măsuri suplimenatre a activității pe fluxuri. Totuși, în condițiile unui număr tot mai mare de refugiați și repatriați care tranzitează aeroportul, fapt ce implică fluxuri dedicate acestora pentru respectarea siguranței și securității tuturor pasagerilor, se produc și se vor mai produce, temporar, aglomerări.

Aglomerație pe aeroportul Henri Coandă din cauza crizei din Ucraina. Ce li se recomandă călătorilor

Facem pe această cale apel la pasageri și însoțitorii acestora să dea dovadă de calm și înțelegere în această situație specială generată de conflictul armat din țara vecină, se mai arată în comunicatul transmis de CNAB.

Citește și: Fiica lui Mircea Geoană s-a logodit. „Am spus da bărbatului visurilor mele”

Macron, după o conversație de aproape două ore cu Putin: „Ce e mai rău abia acum urmează”

Un om de afaceri a promis recompensa de 1 milion de dolari militarilor care îl arestează pe Vladimir Putin

Ar trebui sau nu să avem bani cash în casă, în această perioadă? Sfaturi de la un consultant financiar

Peste 1000 de locuri pentru refugiați la aeroportul Henri Coandă

Compania a mai anunțat că la aeroportul Henri Coandă din Otopeni sunt asigurate peste 1000 de locuri în corturi încălzite pentru refugiați și repatriați. Aceștia primesc atât alimente, cât și servicii medicale.

Aglomerație pe aeroportul Henri Coandă din cauza crizei din Ucraina. Ce li se recomandă călătorilor

Pentru a facilita tranzitul unui număr tot mai mare de repatriați și refugiați din Ucraina, C.N. Aeroporturi București a luat măsuri suplimentare pentru acomodarea acestora. În acest sens, CNAB a finalizat, în seara zilei de 3 martie a.c., instalarea și dotarea a două corturi de mari dimensiuni în parcarea din fața aerogării Plecări a Aeroportului Internațional Henri Coandă. Acestea sunt încălzite și asigură un minim confort pentru pasagerii care urmează să se îmbarce pe zborurile de repatriere care se derulează constant în aceste zile.

Aceste locuri se adaugă celor din zonele de așteptare dedicate din interiorul terminalului, totalul ridicându-se la peste 1500.

În continuare, în aerogara Plecări, funcționează non-stop un centru de informare cu voluntari vorbitori de limba ucraineană care oferă sprijin, informare și traducere pentru refugiați și repatriați. Întreaga activitate de asistare a refugiaților și repatriaților aste susținută, printr-un program de voluntariat umanitar, de personalul CN Aeroporturi București precum și de sindicatele din companie.

Sursă foto: Shutterstock, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter