Interviu Răzvan Mazilu: “Arta fără erotism nu se poate”

Coregraful si dansatorul Razvan Mazilu a pus in scena musical-ul “The Full Monty”, o productie a Teatrului Naţional din Timisoara in colaborare cu Opera din Timisoara, bazat pe celebrul film britanic cu acelasi nume.
Spectacolul a fost prezentat saptamana trecuta si in Capitala, prilej cu care i-am pus cateva intrebari lui Razvan Mazilu despre cum a fost lucrul la acest proiect, despre erotismul pe scena si  nevoia de a dansa.

1. De unde ideea de a pune in scena acest musical celebru?
Directorul Teatrului National din Timisoara, Ada Lupu, mi-a comandat un musical.  Eu am propus cateva titluri (printre care si The Full Monty), iar Ada a facut alegerea finala, considerand ca tema se potriveste perfect vremurilor in care traim, ca spectatorii se vor regasi imediat in problemele personajelor de pe scena. A avut dreptate. Apoi ne-au cucerit umorul si dialogurile savuroase, faptul ca peste problemele vietii se poate trece cantand si in pasi de dans.

2. Despre ce este Full Monty, dincolo de povestea comica a sase barbati someri?
Despre autodepasire, despre regasirea a ceea ce americanii numesc self-esteem, despre curaj. Show-ul in care baietii se dezbraca e doar un pretext pentru regasirea de sine, regasirea iubirii, a poftei de viata.
Vezi continuarea pe viva.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter