Prima femeie care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă vine la București

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Joi, 06 august 2020, 13:47
Anne-France Dauthevillle, prima femeie care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă, vine la București pe 7 septembrie pentru a-și spune povestea. 

Franțuzoaica Anne-France Dautheville, jurnalistă și scriitoare, a avut curajul să plece într-un tur al lumii la 28 de ani, devenind în 1973 prima femeie care a făcut înconjurul lumii singură pe motocicletă. A trecut prin Canada, Alaska, Japonia, India, Pakistan, Afganistan, Iran, Turcia, Bulgaria, Yugoslavia, Ungaria, Austria, Germania și Franța. Cum a reușit? A urmat vântul, așa cum o spune chiar ea în cartea dedicată acestei călătorii și republicată recent („Et j’ai suivi le vent”, Payot, 2017). Și nu s-a oprit aici. A continuat să călătorească în Australia și să scrie cu fervoare.

La 60 de ani a făcut turul Franței pe motocicletă, demontând încă o dată clișee („La vieille qui conduisait des motos”, Payot, 2019″). În România,

Anne-France Dautheville ajunge pentru prima dată în acest weekend, la evenimentul Bucharest Adverture Travel Sessions 2019,unde  va împărtăși secretul spiritului său avantgardist.

În afară de celebra călătoare franțuzoaică, poți afla și poveștile altor doi exploratori extraordinari: Dumitru Dan, românul care a făcut ocolul lumii pe jos în perioada 1910-1923, și americanul Robert Fulton Jr., fotograf și inventator, care a călătorit de Londra până în Extremul Orient pe o motocicletă Douglas, între 1932-1933.

Povestea lui Dumitru Dan va fi istorisită de muzeograful Alexandru Anghel, iar cea a nonagenarului Robert Fulton Jr, de către fiul său, Travis Fulton.

Tu stii care sunt cele mai rapide motociclete din lume?

Mai multe detalii și bilete găsiți pe pagina evenimentului. 

Sursa foto: arhivele Anne-France Dautheville, Rawn Fulton și Muzeul Județean Buzău

S-ar putea să te intereseze și:

Elspeth Beard, prima femeie care a făcut turul lumii pe motocicletă

Șerban Copoț, totul despre manualul exploratorului

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter