Poze cu flori de toamnă. Cum plantezi florile în grădină sau în ghiveci

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 16 iunie 2021, 14:53
Poze cu flori de toamnă,

o exploziție de culori, de forme, o armonie perfectă între natură și ceea ce putem crea noi înșine. Vrei să-ți pregătești grădina sau casa pentru acest anotimp? Uite cum plantezi florile.

Sunt speciale, delicate, iar culorile lor calde pot încălzi atmosfera răcoroasă până toamna târziu. Iată câteva poze cu flori de toamnă pe care sigur le vei vrea în grădina ta.

Poze cu flori de toamnă

Poze cu flori de toamnă - crizanteme

Crizantemele sunt considerate reginele florilor de toamnă. Ele sunt înrudite cu daliile și gălbenele. Pe lângă faptul că nu sunt pretențioase, se găsesc într-o gamă largă de culori și forme. Iubesc lumina, dar nu și căldura, preferă temperaturile sub 20° C. Dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de ele, nu le uda în exces. Aceste flori de grădină pot rezista chiar și după prima brumă.

dalia, poze cu flori de toamna

Dalia face și ea parte din familia florilor de toamnă. Viu colorată în roșu, galben, alb, violet, sau cu o combinație de două culori, acestă floare rezistă până la prima brumă. Are nevoie de soare și de atenție la udare. Aceasta se face prin picurare.

imagini cu flori de toamna gladiole

De frumusețea gladiolelor ne putem bucura din vară și până în luna octombrie. Aceste flori de grădină sunt cel mai ușor de plantat și de întreținut. Se adaptează ușor la schimbările de temperatură. Dacă nu le vei lăsa pământul să se usuce și plini de buruieni, florile tale în formă de sabie vor străluci în grădină sau casă.

imagini cu flori de toamna anemona

Anemonele sunt plante perene, iar florile lor sunt asemănătoare macilor. Există peste 120 de specii ale acestei plante, iar unele rezistă până în noiembrie, pentru că adoră toamna lungă și răcoroasă. Le găsești în multe nuanțe care îți vor înfrumuseța grădina. De asemenea, le poți cultiva și ca plante decorative.

imagini cu flori de toamna, ochiul boului

Ochiul boului este o floare ornamentală în tonuri de roz, mov, galben, albastru, alb și roșu. În china, aceaste flori frumoase simbolizează fidelitatea. Când sunt bine dezvoltate, tufele vor arăta spectaculos. Din păcate, nu va rezista mai mult de luna septembrie dacă temperaturile încep să scadă.

aster, stelute, imagini cu flori de toamna

Steluțele sau Asterul nu ar trebui să lipsească din nicio grădină pentru că sunt unele dintre cele mai frumoase flori. Plantele ce pot fi găsite în pășunile pietroase și stâncoase, dar sunt câteva specii ce se pot cultiva și în grădină fără probleme. Sunt puternic ramificate și formează tufe dese, frumos colorate.

helenium, imagini cu flori de toamna

Dacă mai ai nevoie de o pată de culoare în grădina ta, atunci Helenium este planta ideală. Intens colorată, această floare iubește soarele, dar după-amiază e bine să stea la umbră. De aceste floricele deosebite te poți bucura până toamna târziu și chiar pe timp de iarnă, dacă le păstrezi în ghiveci.

Cum poți îngriji florile de toamnă

Deși toamna natura nu pare a fi prea prietenoasă, florile de toamnă îți pot înfrumuseța grădina și te poți bucura de aceste plante

Trucul care îți poate salva plantele de apartament

până în pragul iernii. Pentru a arăta cât mai bine din punct de vedere estetic, trebuie să știm câteva reguli generale de îngrijire a acestor plante din imaginile cu flori de toamnă.

Deși majoritatea acestor flori nu au nevoie de condiții speciale pentru a se dezvolta, trebuie să le asigurăm un sol fertil nisipos, bine drenat. De asemenea, ele au nevoie de lumină și ideal ar fi să le plantezi într-o zonă nu prea umbroasă.

Pentru a rezista mai bine la temperaturi scăzute, este recomandat să faceți fertilizarea florilor, conform indicațiilor fiecărei specii în parte.

Cum multe dintre ele se încadrează în categoria flori în ghivece, venirea iernii nu trebuie să vă îngrijoreze prea mult. Le puteți muta în casă și vor fi la fel de frumoase pe o perioadă mai lungă de timp.

Pentru amatorii de natura si calatorii, nu rata cele mai frumoase gradini din lume si, daca ai timp, viziteaza cele mai colorate orase din lume. O sa ramai fascinat!

Stii cum arata si cum se ingrijeste magnolia?

Pasionații de grădinărit ar putea fi interesați și de flori de vară ce se plantează în grădină

Citește și: 

7 sate de poveste pe care le poți vizita în vacanță 

Ora de iarnă 2018

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter