Play Orchestra, cel mai nou proiect muzical al lui Andrei Leonte

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Miercuri, 10 aprilie 2019, 17:17
Cel mai nou proiect muzical al lui Andrei Leonte, câștigătorul de la  X Factor, reunește o mulțime de muzicieni talentați, entuziasmați să cânte împreună hiturile preferate și să ofere divertisment de calitate la evenimente.

Cum ar fi ca, la petrecerile și evenimentele tale importante, să inviți o trupă care să cânte live melodiile tale preferate? Play Orchestra s-ar putea să fie exact ceea ce visezi în materie de divertisment muzical, dar încă nu știai că există: muzicieni talentați, tineri, care cântă cu atâta plăcere că reușesc să molipsească și cel mai morocănos spectator, convingându-l să fredoneze refrenele cântecelor preferate. Cunoscutul muzician Andrei Leonte, care este unul dintre membrii trupei, ne spune mai multe despre proiect.

De unde ideea trupei?

S-a trezit Dodo (pianistul trupei) într-o zi și-a zis : “O să ne adunăm câțiva oameni mișto, și o să facem muzică, și o s-o dăm oricui își dorește să ne asculte”. Și așa s-a umplut scena cu opt instrumentiști – pianist, chitarist, toboșar, basist, saxofonist, trompetist, trombonist și acordeonist -, trei soliști, trei dansatoare, DJ, inginer de sunet, inginer de lumini și tehnician.

Ce ne puteți spune despre repertoriu?

Fiind o trupă de coveruri, practic repertoriul nostru are limitele întregii muzici compuse vreodată. Cântăm de la dance și reggae ori rock și blues, la șlagăre românești, colaje grecești, latino, folclor autentic și muzică de petrecere. Votăm ce ne place și introducem în repertoriu.

Cine este publicul vostru țintă?

Am cântat pe scene mici și mari și de fiecare dată ne-am dat peste cap să oferim aceeași energie, indiferent că suntem în concert la mall sau la o nuntă.  Am putea spune că ne adresăm în primul rând oamenilor din zona noastră de vârste (membrii trupei au între 21 și 32 de ani – n.r.), dar suntem buni și de “dus acasă la mama”…

Care sunt cele mai cerute piese?

Am avut destule surprize. Tocmai de aceea, deși plecăm cu o socoteală de acasă, suntem dispuși să schimbăm playlist-ul la fața locului, ca să fim pe aceeași lungime de undă cu oamenii care ne ascultă. Ei sunt importanți. Uneori decidem schimbarea repertoriului chiar în timp ce cântăm.

Prin ce vă deosebiți de alte trupe de coveruri?

Încercăm sa nu ne “uităm în farfuriile celorlalți” și să facem cum ne taie capul. E cu atât mai important cu cât, fiind vorba de coveruri, ai același material de bază cu alte banduri. Tocmai de aceea încercăm, prin orice facem, să avem o “culoare” proprie, fie că vorbim despre formula noastră complexă, fie că vorbim despre reinterpretarea pieselor sau despre energia noastră. Noi nu concepem să plecăm odihniți de la concerte! Lăsăm pe scenă totul. Și nu doar pe scenă! Jumătate din band stă mai mult printre oameni, dansând cot la cot cu ei. Adică și noi, la fel ca ei, venim să ne distrăm!

„Jumătate din band stă mai mult printre oameni, dansând cot la cot cu ei. Adică și noi, la fel ca ei, venim să ne distrăm!”

La finalul lui martie lansezi o piesă nouă. Despre ce e vorba? Ce mesaj vrei să transmiți fanilor tăi?

Pe 25 martie împlinesc 30 de ani si am vrut sa marchez pragul și printr-o piesă. Se numește “Avem monștri aici” și… ori o să vă placă, ori nu! Încă de la titlu trebuie să-mi asum ca probabil nu vor exista păreri “la mijloc”. Dar avantajul unei abordări de genul ăsta e că poți fi sigur că oamenii care sunt cu tine vor fi cu tine până-n pânzele albe.

Trei motive pentru care merită să angajezi o trupă la petrecerea ta?

Chiar dacă ne dăm seama de dorința de a evita complicațiile logistice și prețul mai mare, bandul live pur și simplu înseamnă altceva. Înseamnă acel human touch, înseamnă mai multă energie și un act artistic dedicat acelui moment. Acei oameni de pe scenă îți cântă ție și numai ție. Nu sunt departe, într-un studio! Sunt acolo! Show-ul live este ceva interactiv: te strigă, te cheamă, te învârte, te ridică de pe scaun sau te așază în brațele cuiva drag. Sau cel puțin asta înseamnă Play Orchestra!

Foto: arhiva personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter