Peste 2.500 de femei din Irlanda au făcut baie goale în scop caritabil

De Oana Savin, pe
Peste 2.500 de femei din Irlanda s-au dezbrăcat pe o plajă restrânsă din apropiere de Dublin și au făcut baie goale pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Astfel, ele au doborât și un record mondial.

Lucia Sinigagliesi, reprezentanta Guiness World Records, a confirmat recordul, precizând că 2.505 femei au petrecut cel puțin 5 minute în apa mării, relatează Reuters.

Citește și: Simona Halep a castigat finala Roland Garros 2018

În ciuda vremii calde din ultimele zile, temperatura apei din largul plajei Magheramore, nu a trecut de 12 grade Celsius.

Acest eveniment anual a avut prima ediție în anul 2013, la inițiativa lui Dee Featherstone din Dublin, la doar câteva săptămâni după ce aceasta a suferit o masectomie.

În urma ediţiilor desfăşurate până în prezent, cu excepţia celei care tocmai s-a încheiat, au fost strânşi peste 153.000 de euro.

Citește și: 10 plaje spectaculoase din Grecia pe care merită să le încerci

Banii strânși anul acesta vor fi donați Aoibheann’s Pink Tie, o organizaţie caritabilă pentru copiii diagnosticaţi cu cancer.

Recordul anterior a fost stabilit în 2015, în Australia de Vest, când 786 de participanți au înotat dezbrăcați în apropierea orașului Perth, apa având 23 de grade Celsius. Atunci, ei au vrut să încurajeze imaginea corporală pozitivă.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter