Paul Ipate, baiatul bun al cinematografiei romanesti

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Miercuri, 26 noiembrie 2014, 12:21
Citeste in Unica de decembrie un interviu cu Paul Ipate, unul dintre cei mai buni tineri actori romani.

Il puteti vedea in cinematografe, in filmele „Cuscrii“ si „Q.E.D.“, dar si pe scenele teatrelor. Cel mai intens rol pe care il interpreteaza in prezent este cel al unui criminal cu sange rece, in piesa „Tom si Jerry“ de la Teatrul Metropolis. Actorul ne povesteste despre experientele lui ca artist si felul in care a crescut intr-o familie cu educatie cazona, dar cu orientari artistice.

Citeste interviul integral in Unica de decembrie!

Tatal tau a fost cadru militar, cum s-au impacat viziune cazona cu cea artistica?

Tata a fost un militar atipic pentru ca, desi era foarte riguros si disciplinat, a fost foarte atras de latura artistica. Era pasionat de arta, de istorie. Si mama, deopotriva. Eu cred ca m-a ajutat mult in profesie chestia asta. Am invatat de la el sa fiu serios, sa am si coloana vertebrala si sa-mi sustin punctele de vedere. Cred ca e un balans. Desi, cumva, luema asta e boema si sunt si eu putin aerian si-mi place sa lenevesc uneori, cu folos, imi place sa ma bucur de mine si de momentele mele. Dar, cand e vorba de facut treaba, te concentrezi, esti serios si profesionist.

Pentru un artist e mai bine sa nu aiba simtul penibilului?

Unul e simtul penibilului si una e sa te simti tu penibil facand unele lucruri. Simtul penibilului e cand tu recunosti ca ceea ce faci e poate prea mult, prea gros, ca nu are loc acolo. A te simti penibil cand faci un lucru e altceva. Profesorul nostrum, Ion Cojar, ne spunea sa n-avem fricade penibil, sa ne aruncam pentru ca, aruncandu-te in ceea ce faci, stii cand faci prea mult, stii de unde sa cobori, stii unde sa revii, stii cand sa faci mai putin, in felul asta iti stabilesti parametrii. E valabil si in viata de zi cu zi. E vorba de bun-simt, de fapt.

Tu ce doresti de la tine ca artist?

Dorinta cea mai mare e sa joc si sa am roluri cat mai variate. Mi-ar placea ca lumea sa nu ma mai includa intr-un tipar de comedie si sa fie constienta ca un actor e capabil sa joace multe roluri, numai sa i se si dea sansa asta. Rolurile se dau in functie de cum sunt ei, ori, un actor se poate dedubla si se poate rupe de sine foarte bine. Cam asta as vrea eu de la mine. Sa joc cat mai mult si sa evoluez pe acest plan.

Te urmaresc vreodata personajele acasa?

Se spune ca 10% din personaje raman in actor, asa zic psihologii. De-aia probabil ca multi actori, la batranete, o iau razna. Da, se intampla sa ma urmareasca si acasa.

Noul număr al revistei Unica iţi poate aduce unul dintre cele 100 de parfumuri Fan di Fendi sau unul dintre cele 9900 de vouchere cu reducere de 50 de lei în orice magazin Sephora din ţară! Detalii aici:
http://www.unica.ro/revista-unica

Foto: Andreea Goia/Unica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter