Paranormal: Top 4 vrăjitoare celebre arse pe rug. Crezi în fantome?

De Diana Zagrean, pe

Fenomenele paranormale, fantomele şi poveştile cu vrăjitoare te sperie? Atunci află că de-a lungul istoriei, multe femei au fost arse pe rug pentru aceste “fărădelegi”. Deşi unele au comis acte de trădare sau crime, altele au murit nevinovate, din cauza vremurilor şi a oamenilor încuiaţi. Iată 4 dintre cele mai celebre vrăjitoare arse pe rug. Tu crezi în fantome?

Agnes Sampson, moaşa care a stârnit prima vânătoare de vrăjitoare din istorie

Agnes Sampson era doar o moaşă care avea şi rol de vraciul satului la sfârşitul secolul 16 în Scoţia. Regele Iacob a acuzat-o că a stârnit furtuni pe mare pentru a opri flota engleză să cucerească Scoţia. În urma procesului din 1590, Agnes a fost arsă pe rug, alături de alţi 23 de femei şi bărbaţi găsiţi vinovaţi de vrăjitorie şi înaltă trădare.

Catherine Monvoisin, acuzată de rege şi arsă pe rug

Catherine Monvoisin, cunoscută şi sub numele de „La Voisin” (Vecina) era soţia unui bijutier francez, celebră pentru premoniţiile pe care el avea încă de mică.
După ce afacerea soţului ei a dat faliment, femeia şi-a extins ocupaţiile de la citit în palmă, la vândut poţiuni de dragoste şi chiar otrăvuri şi avorturi. Printre clienţii ei se numărau mulţi nobili, contese şi prinţese ale vremii, care apelau la ea mai ales pentru otrăvuri şi poţiuni de iubire.
A fost arestată alături de fiica ei sub acuzaţia de vrăjitorie şi a ars pe rug în 1680, în Place de Grieve, lângă Paris. Declaraţiile fiicei ei, după moartea vrăjitoarei au scos la iveală numărul mare de clienţi din partea nobilimii şi tot felul de secrete de la curtea regală, printre care şi un complot de a-l otrăvi pe rege.
Din cauza persoanelor implicate în proces, regele a decis să închidă investigaţiile după executarea vrăjitoarei şi a trecut totul sub pecetea secretului de stat.
Citeşte şi Magie: Ce produse paranormale găseşti în piaţa vrăjitoarelor
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter