(P) Plimbări romantice în orașele vechi din Mallorca

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 11 iulie 2017, 13:36
Cea mai mare insulă spaniolă este o fuziune de culoare pentru călătorul dornic să descopere secretele regale ale palatelor medievale sau să pornească pe străzile pitruite dominate de catedrale spectaculoase cu arhitectură gotică. Mallorca se evidențiază prin plajele nesfarșite cu superbe colfuri de un albastru turcoaz cristalin, unde poți practica în tihnă snorkeling.

În ciuda turismului tot mai dezvoltat și a stațiunilor moderne bine puse la punct, Mallorca are și o alură pitorească, sălbatică, unde așezările istorice continuă să sfideze timpului, iar edificiile de patrimoniu îi atrag ca un magnet pe cei dornici să descopere situri arheologice deosebit de importante și locuri călcate de marii artiști ai lumii, ori de pictori faimoși.

Orașul vechi Palma

Capitala insulei, Palma de Mallorca este dezvoltată sub forma unor străzi labirintice realizate din piatră cubică, pe care se găsesc înșirate precum mărgelele pe ață, palatele regale, muzeele spaniole și casele nobililor cu arhitectură medievală. În unele clădiri istorice au fost amenajate magazine de suveniruri, restaurante și crame de vinuri de soiuri regale, în care trebuie neapărat să pășești chiar dacă nu ești neapărat un iubitor al acestei băuturi.

De neratat în Palma este Catedrala gotică La Seu, cu elemente arhitecturale realizare de marele Antoni Gaudi, de altfel, se spune că aceasta este cea mai impozantă catedrală finalizată de arhitectul catalan, chiar dacă este cunoscut mai ales pentru Sagrada Familia din Barcelona – proiectul gotic care nu a fost dus pana la capăt de Gaudi.

unica.Mallorca.11.07.2017 (2)

Pollenca, satul din piatră aurie

La capătul Munților Serra de Tramuntana, asuns între două coline precum cocoașele unei cămile, se află micul sat medieval Pollenca. Acesta este un sit sacru pentru iubitorii de arheologice care găsesc construcții din piatră aurie precum mierea ce aparțin de secolul al XVIII lea, cum este magnificat Biserica Nostra Senyora Del Angels, cu superbele vitralii colorate. Cel mai important loc este sanctuarul Puig de Maria care se găsește în varful unui deal, de unde ai parte de vederi unice asupra satului de piatră. Această biserică înconjurată de ziduri fortificate a fost restaurată acum cațiva ani, iar principala capela datează din anul 1348.

Valldemossa, orașul de basm al lui Frederic Chopin

Cea mai frumoasă așezare din Mallorca este fără îndoială Valldemossa, poziționat într-o vale fertilă înconjurată de măslini și arbori de migdali, locuit de mai puțin de 2000 de săteni. Acest muzeu în aer liber cu superbe străzi pietruite și case galbene cu acoperișuri din țiglă a fost locul preferat al marelui Chopin care a locuit aici pentru un an în chiliile unei mănăstiri, alături de iubita sa scriitoarea George Sand, care a și descris locul în cel mai citit roman al său – O iarnă în Mallorca.

De Mădălina Isar

Oferte de Vacanta Sejur Mallorca

Hotel Costa Mediterraneo 2*tarife de la 473,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Oferta Speciala – Copiii merg gratuit in vacanta!”. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter