9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 31 august 2022, 15:38

Temperaturile ridicate, prețurile și mai ridicate, dar și aglomerația sunt cele mai bune motive să ocolești câteva dintre cele mai apreciate destinații de vacanță la mijlocul verii. Iată în ce țări să nu mergi în vacanță în luna iulie, dacă vrei liniște și relaxare.

Cuprins

Luna iulie poate fi o perioadă deosebit de aglomerată pentru destinațiile cele mai căutate ale Europei. Iată un top cu cele mai cunoscute destinații și țări în care să nu mergi în vacanță în luna iulie. Prețurile vor fi prea mari, muzeele prea aglomerate și temperaturile toride te vor împiedica să faci plimbări lungi pe jos prin zonele istorice.

1. Paris – Franța

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

Ar fi bine să eviți capitala Franței în miezul verii. Este perioada cea mai aglomerată, cozile la muzee sau la Turnul Eiffel sunt ridicol de mari, iar temperaturile cresc vertiginos în miezul zilei. Cea mai bună perioadă să vizitezi Parisul și să te bucuri de oferta lui artistică și culturală este luna octombrie, poate chiar și noiembrie.

În loc de Paris, mai bine mergi la Viena în luna iulie. Este o capitală imperială impresionantă, un adevărat muzeu în aer liber, iar temperatura este mai suportabilă în miezul verii.

Citeşte şi: În ce țări să nu mergi în vacanță în luna iulie

2. Coasta de Azur – Franța

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

Oricât de îmbietoare ar fi marea pe Coasta de Azur, ar fi bine să eviți o vacanță pe celebra rivieră franceză în luna iulie. Principalele motive ar fi prețurile exagerate la hoteluri, restaurante și diverse atracții turistice, precum și vremea toridă.

Coasta de Azur este una dintre cele mai însorite locații din lume, cu peste 330 de zile de soare pe an. Nu degeaba a fost prima destinație de vacanță din Europa pentru capetele încoronate ale Franței, Angliei, Austriei sau Rusiei.

Dacă vrei să te bucuri în tihnă de frumusețile rivierei și să te întorci și cu bani acasă, mai bine planifici o vacanță în luna mai.

3. Thailanda

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

Insulele Phuket sau Koh Phi Phi te îmbie cu resorturi de lux, plaje aurii și ape de o frumusețe ireală. Totul pare ca în basm… până când începe sezonul ploios, când toarnă cu găleata de vreo 5 – 6 ori pe zi.

Ține cont de faptul că ploile abundente încep în Thailanda din mai/iunie până în octombrie. Cea mai bună perioadă să vizitezi Thailanda ține din noiembrie până în februarie, dar tot atunci este și vârful de sezon, când prețurile sunt foarte mari. Ai grijă de buget, dar alege o perioadă în care să te bucuri de mare și de plajă, fără să te plouă în fiecare zi.

4. Barcelona – Spania

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

Cel mai iubit oraș al Spaniei și cel mai bogat în atracții turistice, Barcelona te îmbie cu Sagrada Familia, cu parcul Gruel, cu operele arhitecturale ale lui Gaudi, cu parcul de la Ciudadella, La Rambla sau Cartierul Gotic. Dar luna în luna iulie temperaturile foarte ridicate sunt greu de suportat și vei dori să stai mai mult la aer condiționat în miezul zilei, decât să străbați străzile orașului.

Planifică o excursie în Barcelona în lunile aprilie – mai – octombrie sau chiar decembrie. Orașul va fi mai răcoros, mai îmbietor și mult mai liber.

5. Ibiza – Spania

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

Dacă visezi la o vacanță romantică la mare, în Spania, evită Ibiza în lunile iulie și august. Este perioada cea mai aglomerată, iar majoritatea turiștilor vin aici pentru distracție, cluburi și petreceri.

Prețurile sunt foarte ridicate, iar temperaturile toride… astfel că frumoasa Ibiza poate fi o destinație de distracție în iulie, dar mai puțin pentru relaxare și odihnă.

6. India

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

La fel ca Thailanda, este una dintre țările exotice în care ar fi bine să nu mergi în vacanță în luna iulie. Este perioada musonilor, plouă torențial aproape zilnic, iar umiditatea este foarte ridicată. Dacă vrei să vizitezi Taj Mahal și să experimentezi un strop din haosul plin de culoare și mirodenii al Indiei, mai bine îți planifici vacanța în lunile octombrie sau noiembrie.

Vremea va fi mult mai bună, umiditatea scade, totul înflorește și înverzește bogat după trecerea musonilor, iar temperatura medie este de 25 de grade Celsius.

7. Marrakech – Maroc

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

Oricât de îmbietoare ar fi o vacanță în acest oraș plin de culoare și experiențe inedite, în luna iulie Marocul și mai ales celebrul Marrakech sunt deosebit de aglomerate. Temperaturile sunt toride, nu vei rezista prea mult pe străzi, în soarele arzător, iar bazarurile și atracțiile turistice sunt supraaglomerate.

Toamna este perioada cea mai bună să vizitezi Marrakech, te vei putea plimba în voie prin grădinile răcoroase și mai ales pe străzile din Medina, încărcate de istorie și tradiții.

8. Italia – Roma, Napoli, Palermo

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 
Napoli

În luna iulie, zona montană a Italiei și lacul Como sunt cele mai potrivite destinații pentru vacanță. În zonele de coastă și în marile orașe din sud, temperaturile sunt prea mari, iar umiditatea greu de suportat.

Roma sau Napoli sunt orașe minunate care merită vizitate pe îndelete când vremea este mult mai blândă, în timpul primăverii. Iar în februarie, mergi în Italia în perioada marilor carnavaluri, cum este cel de la Veneția. Va fi mult mai plăcut să descoperi istoria, eleganța și frumusețea Italiei într-un costum de epocă, decât să te topești în luna iulie pe străzile încinse.

9. Dubai – Emiratele Arabe Unite

9 destinații populare în care să nu mergi în vacanță în luna iulie 

Oricât de atrăgătoare ar fi Burj al Arab, mall-urile, plajele și cartierele vechi din Dubai, evită această destinație în miezul verii. Emiratele Arabe sunt una dintre țările în care este bine să nu mergi în vacanță în luna iulie. Temperaturile pot ajunge în timpul zilei până la 48 de grade.

Aerul este de-a dreptul fierbinte în Dubai în lunile de vară. Este mult mai indicat să vizitezi această metropolă fabuloasă pe timpul iernii, când vremea este blândă. Prețurile vor fi la fel de mari și vara și iarna, dar zonele turistice nu sunt niciodată prea aglomerate.

Vezi şi locuri de vizitat în Polonia – cele mai apreciate obiective turistice!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter