(P) Lefkada Town – între shopping și istorie

De Unica.ro, pe
Poziționat spectaculos în zona de nord-est a insulei Lefkada și dezvoltat în jurul unui port natural, se află orașul Lefkas sau Lefkada Town. Capitala insulei se mândește cu unele dintre cele mai vechi și impresionante construcții, dar și cu edificii de cult, cafenele cochete, localuri boeme și străzi comerciale ticsite de buticuri de suveniruri.

Lefkada este renumită pentru ale sale plaje stâncoase scăldate de ape turcoaz foarte clare, numai bune pentru practicarea sporturilor de apă. Exclusivistă și plină de viață, insula este un magnet pentru tinerii care vor să se relaxeze ziua la plajă, iar noaptea vor să petreacă în stil tradițional. Alege un sejur în Lefkada de la Europa Travel, prin programul Grecia Low Cost, la cele mai mici tarife de pe piața de turism, și servicii impecabile atât la cazare, cât și la transport.

Stil arhitectural tradițional și boem

Lefkada Town impresionează prin portul cosmopolit dar și prin fortificația Agia Maura care a fost ridicată în jurul anului 1300 pentru a proteja orașul de atacurile piraților care erau tot mai frecvente în acea perioadă.

Boem și plin de viață, Lefkas are un stil specific local cu frumoase căsuțe tradiționale zugravite în alb și acoperișuri din țiglă. Acest stil arhitectural a fost dobândit după cutremurul din 1953 care a devastat mai bine de jumătate din insulă. Astfel că, în urma dezastrului au fost salvate doar câteva biserici și case, care au fost recondiționate în noul stil caracteristic insulei.

unica.Lefkada.07.06.2017.ET (2)

Chiar dacă este un oraș relativ nou, Lefkada Town deține un centru istoric compus din străduțe șerpuitoare din piatră brută, străjuite de magazinașe unde se vând atât obiecte de artizanat, dar și bunătăți culinare sau suveniruri. Principala stradă comercială este cunoscută sub denumirea de Pedestrianised, ceea ce înseamnă că traficul aici este restricționat, însă ocazional pot fi observați bicicliști. Pe ambele părți ale arterei se găsesc magazine, începând cu cele de bijuterii lucrate manual și până la cele de haine, icoane sau supermarketuri.

Edificii de cult impresionante

Nu departe de centrul orașului, drumul te conduce către Agios Spiridon, piața principală care găzduiește cele mai multe bisericuțe și edificii de patrimoniu ale orașului. Unele dintre cele mai interesante sunt Pantokrator care datează din secolul al XVIII lea, dar și Agios Nikolaos unde pot fi observate mai multe picturi murale vechi din secolul XVIII.

De Mădălina Isar

Grecia Low-Cost

Oferte Speciale Sejur Lefkada – tarife de la 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*/3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter